• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyla iskonto oranları

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
Merhaba Ekte Sayfa 1'e Logodan Fatura altı İskonto Uygulamalarını exele aktarıyorum.Makronun Sayfa 1'e bakıp Sayfa 2 deki Oransal şekilde 8+10…5…20+21 gibi ilgili yerlerine yerleştirebilirmiyiz.Özet tabloyla çok uğraştım yapamadım.Özet tabloda olabilir

Merhabalar

Sorununuz için Kullanıcı Tanımlı bir fonksiyon geliştirilebilir. Aşağıdaki function kodlarını inceleyiniz ...

Kullanımı : =Iskonto_Getir(Kod;Urun;Veri Sayfasının Adı)

Kullanım örneği için, dosyayı inceleyiniz.

Kod:
Function Iskonto_Getir(Kod As String, Urun As String, Sayfa As String) As String
Dim sh As Worksheet
Dim bul As Range
Dim bul_alt As Range
Dim iskonto As String
Application.Volatile
Set sh = Sheets(Sayfa)
Set bul = sh.Columns(1).Find(Kod, , , xlWhole)
If Not bul Is Nothing Then
   Set bul_alt = bul.Offset(1, 0)
   Do While bul_alt = "İndirim"
       If sh.Cells(bul_alt.Row, 4) = Urun Then
           iskonto = iskonto & "+" & bul_alt.Offset(0, 5)
       End If
       Set bul_alt = bul_alt.Offset(1, 0)
   Loop
End If
Iskonto_Getir = Mid(iskonto, 2, Len(iskonto))
Set bul = Nothing
Set bul_alt = Nothing
Set sh = Nothing
End Function

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim.Mükemmel olmuş fakat Sayfa 2 de A Sütünunda ve B sütununda Sayfa 1 bakarak ÜRÜN KODU-ÜRÜN KODU AÇIKLMASI nı Sayfa 1 bakıp otomatik getirmesinide sağlayabilirmiyiz rica etsem.
Kısaca Sayfa 1 de A sütununda İndirim satırları var İndirim Satırı dışında her veriyi Sayfa 2 de A sütununa sıralasa Örnek:2420101-2420102-2420103-2420104-2420105-2420106-2420108-2420109-2420110 gibi Sayfa 2 de B sütununada Sayfa 1 bakıp Satıra Yazılı veriler dışındakileride Sayfa 2 de B sütununa alt alta sıralasa örnek:Sayfa 2 de A1-A2-A3-A4-A5-A6-A8-A9-A10-AN1-AN2 Gibi Böylelikle Sayfa 2 de Sayfa 1 in özetini görmüş olacağım.

Çok TŞk

Tam istediğim gibi olmuş allah razı olsun.Çok ama çok teşekkür ederim

Geri