makroyla kayıt VE SÜZME İŞLEVİ HAKKINDA GENEL UYGULAMA

Katılım
6 Ağustos 2006
Mesajlar
64
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Kayit Sayfasinda D3,d4,d5,d6,d7,satirlarina Gİrİlen 8İlgİlerİn Lİste Sayfasinda 4. Satirdan İtİbaren Sira Numarasi Ve O GÜnkÜ Tarİhİ Vererek Kayit Yapildiktan Sonra Lİste Sayfasindakİ Verİlerİn Sifirlanmasini SaĞlayabİlİrmİyİz?
Ayrica Lİste ,proje Ve SayaÇ Sayfalarindakİ Sari Renklİ Ksimlarda Da Textboxla SÜzme İŞlevİnİ YerleŞtİrmek İstİyorum
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1.sorunuz için aşağıdaki kodu deneyin. Kod liste sayfasına sıra nosunuda kendi vererek kayıt yapmaktadır. Kodu bir butona bağlayarak çalıştırın. Sorunuzdaki sıfrılanmasında ne kasdettiğinizide anlayamadım.

Kod:
Sub kaydet()
Set s1 = Sheets("KAYIT")
Set s2 = Sheets("LİSTE")
sonsat = s2.[c65536].End(3).Row
If s1.[D3] = "" Or s1.[D4] = "" Or s1.[D5] = "" Or s1.[D6] = "" Or s1.[D7] = "" Or s1.[D8] = "" Then
s1.[D3].Select
MsgBox "EKSİK BİLGİ GİRİŞİ TESBİT EDİLMİŞTİR." & Chr(13) & "LÜTFEN GİRDİĞİNİZ BİLGİLERİ KONTROL EDİNİZ.", vbExclamation, "DİKKAT !"
Exit Sub
End If
s2.Cells(sonsat + 1, "a") = sonsat - 2
s2.Cells(sonsat + 1, "b") = Date
For a = 3 To 8
s2.Cells(sonsat + 1, a) = s1.Cells(a, "d")
Next
MsgBox "BİLGİLERİNİZ BAŞARIYLA KAYDEDİLMİŞTİR.", vbInformation
End Sub
2. sorunuz içinde aşağıdaki linki inceleyin.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=19034
 
Katılım
6 Ağustos 2006
Mesajlar
64
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Otomatİk Kayitta Hata

otomatik kayıt işlevini farklı bir şekilde yaptım.bilgileriniz başarıyla kaydedilmiştir diyor ancak hangi satıra kaydettiğini göremiyorum.ben 4. satırdan itibaren kayıt yapmasını istiyorum
textboxla süzme işlevine gelince örneği inceledim ancak uygulamada hata var galiba çalıştıramadım
 
Katılım
30 Ekim 2006
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
2002 türkçe
Tşk.

Emeğine sağlık teşekkürler.
 
Üst