Soru Makroyu Çalıştırınca Ekran Güncellenmesini Engelleme

dengeceteris

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Günaydın arkadaşlar:

Makromda şöyle bir sorunu nasıl aşabilirim.

3-4 tane sayfam da makrolar var. Bunları çalıştırınca call şeklinde farklı sayfaları da tetiklediği için ekran sayfaları geziyor filan bana zararı var mı derseniz yok ama görüntü kirliliği. Bunu engellemenin yolu varmıdır. Ben aşağıdaki gibi bir kod bulmuştum denedim olmadı daha doğrusu bu işler için mi emin de olamadım. Yardımcı olacaklar için tşk ederim. Benim butonum LİSTE sayfamda onun için tekrar listeye dönsün diye de araya Range("L2").Select yazan kısmı ekliyorum

Sub HESAPLA()

With Application
.ScreenUpdating = False
.Calculation = xlCalculationManual
.EnableEvents = False
End With

Call B_LİSTEM
Call MİZAN
Call NAKİT
Call FİNANSAL
Call GELİR
ActiveWindow.ScrollWorkbookTabs Sheets:=11
Sheets("LİSTE").Select
Range("L2").Select

With Application
.ScreenUpdating = True
.Calculation = xlAutomatic
.EnableEvents = True
End With

End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Günaydın,

Kodlarınıza ekran tazelemeyi engelleyen kodu eklemişsiniz.

Olmadı dediğiniz için dosyanızı paylaşmalısınız ki inceleyip sorunu tespit edelim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
With-End With blokları istediğiniz işlemi yapıyor normalde. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa çağırdığınız diğer makrolarda bu kodları tersine çeviren satırlar olabilir.

dengeceteris

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Hocam tekrar Merhaba;
"With-End With blokları istediğiniz işlemi yapıyor normalde. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa çağırdığınız diğer makrolarda bu kodları tersine çeviren satırlar olabilir."

Siz böyle yazınca inceledim bir sürü modül için de makrolar var. Ama ben örneğin Call NAKİT yazdığım zaman NAKİT makrosuda kendi içinde başka makroları tetikliyor filan zannedersem ondan dolayı olduğunu düşünüyorum. Kendim buraları yapamazsam öyle meşgul edeyim sizleri.. Tşk ederim.

Bir şey daha soracam hocam sadece fikir vermeniz açısından 50 sayfalık bir excelde diyelim ki 30 kadar başlık var. Ben köprü kur yer işaretle gibi bir şey yapmak istemiyorum bunu en kolay nasıl bir yöntemle yapabilirim.