Maksimum sayıda koşullu biçimlendirme

Arkadaşlar,A1:A24 sayı aralığındaki maksimum değeri A27 deki formülle buluyorum ancak dizideki
maksimum sayının koşullu biçimlendirme ile hücre rengi kırmızı olabilirmi (maksimum sayı dizideki
herhangi bir sayı olabilir ve renklendirme dizideki sayıda olmalı(a1:a24)arasında).Şimdiden yardımlarınıza teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 - TR / 2007 - TR
Selam,

A1:A24 aralığını seçili hale getiriniz ve Biçim/Koşullu Biçimlendirme yi seçiniz.
Açılan pencerede eşittir seçiniz ve koşul kısmına da =A27 yazınız. Dolgu rengini seçerek tamamı tıklayınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Koşullu biçimlendirmede hücre değeri eşit "=$A$27" diye yazıp biçimlendirmeyi de uygun yapınca problem çözülür. yalnız A27 deki fonksiyonu tam anlayamadım bana göre yanlışlıklık var çünkü dizide 15 varken -15 i buluyor, bir gözden geçirmekte fayda var muhtemelen mutlak değerlerin yerinde yanlışlık var.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Arkadaşlar,A1:A24 sayı aralığındaki maksimum değeri A27 deki formülle buluyorum ancak dizideki
maksimum sayının koşullu biçimlendirme ile hücre rengi kırmızı olabilirmi (maksimum sayı dizideki
herhangi bir sayı olabilir ve renklendirme dizideki sayıda olmalı(a1:a24)arasında).Şimdiden yardımlarınıza teşekkürler.
Merhaba,

A27 hücresini koşullu biçimlendirmede formül olarak kullanabilirsiniz, bununla ilgili çözümü Sayın htrk vermiş..

Eğer A27 hücresindeki fomülden yararlanmadan nasıl çözümleneceğini soruyorsanız,

A1:A24 aralığında Koşullu Biçimlendirmede formül bölümüne,

Kod:
=MAK(MAK($A$1:$A$24);-MİN($A$1:$A$24))=MUTLAK(A1)
Yazarak kullanabilirsiniz..

Sayın htrk ,verdiğin kitapçığı indirdim tam istediğim gibi oldu ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkür
ederim.