Malzeme, Boya vs. Stok Takibi

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar.
Bir stok takip programı hazırlamam lâzım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. :)
Dosya ve ekran görüntüsü ektedir.

Kısaca anlatayım isterseniz.
2 sayfamız var, veriler ve stok sayfası, veriler sayfasından her zamanki gibi verileri alacak. Stok sayfasına da ürünle ilgili stok girilecek.
Formun üzerinde; Markalar, Malzeme İsmi, Giriş, Çıkış, Kalan ve Cinsi yer almaktadır. Markalar, Malzeme İsmi ve Cinsi combobox, diğerleri textbox tır. Marka ve Ürün seçildikten sonra ürünün stoğuna ilave edilecek ise Giriş, Stoktan düşülecek ise Çıkış textboxına rakam girilecek. Girişe rakam yazılıp kaydedildiğinde kalan artacak. Çıkışa rakam yazıldığında kalan artacaktır ama - (eksi) yönde.

Markalardan Agfa seçilip, Malzeme isminden Boya Magenta seçilip kaydettiğimizde, aynı renk boyalar alt alta gelecek markalar değilde boyalar baz alınacak ve boyalar alt alta gelecek.

Bir de seçilen ürün ile ilgili stok bilgisinin Listboxta görünmesi iyi olur.

İlgi ve Alâkanız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba, çok güzel olmuş, teşekkür ederim Sn. fedeal... Yalnız ufak bir ayrıntı var.
Örneğin; Dyo, Boya Magenta, 100, kg. olarak bir giriş yapıldı diyelim.
Daha sonra, Agfa Boya Magenta, 50, kg. olarak bir giriş daha yapıldı.
Bu iki farklı marka boyayı ayrı ayrı görmeliyiz. Elimizde hangi marka, hangi boyadan ne kadar var onu görmek için. Programda ilk girilen marka, Dyo - Boya Magenta ise ikinci girilen marka Agfa Boya Magenta olduğu zaman 2. kayıdın markasını alıyor yani elimizdekilerin hepsi Agfa gibi görünüyor. Oysa Dyo marka Magenta boyada var elimizde.

Umarım anlatabilmişimdir. Düzeltebilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler

Son düzenleme:

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
benim yaptıgım çalışmada iki ürüne aynı adı tanımlayamıyorsunuz(böyle bir karışıklık olmaması için).süzme ürün adıyla yapılıyor diyelimki;
arama kutusuna b yazınca alttaki gibi süzmeye başlayacak önce boyalar çıkacak ama siz malzeme isimlerini böyle girin yeterki
marka ........ürün
dyo .........boya siyah dyo 50
agfa ..........boya siyah agfa 50
cbs ..........boya siyah cbs 50

çalışmaya bir kaç ilave yaptım.(marka tanımlama sorgusu gibi)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Teşekkürler Sn. fedeal. Çok işime yarıyor. Her şeyi çok güzel düşünmüşsünüz.
Bütün dualarınız kabul olur inşaallah.
Biliyorsunuz insanoğlu tatmin olamayan bir varlık. :)
Eğer sizi sıkmıyorsam, benim bir - iki isteğim daha olacak. :(

1. si: Listboxtaki başlıkların (Marka, malzeme ismi gibi) kalın yazılabilmesi
2. si: İleride malzemelerin artacağını düşünerek, listboxun yanına olabilir bir listbox daha ilave edebilir miyiz. Listbox1 e sığmayan malzemeler listbox2 de listelensin mesela. Ya da sizin önerebileceğiniz bir yöntem de olabilir.

Aslında ayrıca şöyle bir şey de düşünüyorum ama nasıl olur ? Yada olur mu bilmiyorum. Listboxun sağ tarafına bir listbox daha koyup elimizdeki kağıtları, boyaları, vs. diğerleri butonlara tıkladığımda aynı listboxta görünmesi. Kağıtları görmek istediğimiz de Kağıtlar butonunu tıkladığımız anda kağıt stoklarını gösterir, aynı şekilde boyalar butonunu tıkladığımda boyaların stoklarını gösterir. Bunu şimdilik düşünüyorum. İleride belki olmasını isterim.

Tekrar Teşekkür Ederim.
Hoşcakalın.

Dosyanın son hali ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Listboxun satıra göre kalınlaştırma gibi bir ayarı yok onun için listwiew kullanmalısın 2. bir listboxa gerek yok veri sayısı arttıkca kaydırma çubugu ortaya çıkacak ayrıca süzmek için bir textbox yaptık onun için verinin çoklugu çok sıkıntı olmaz. kağıtları boyaları görmek istiyorsanız bunu ayarlıyabiliriz. Başlıklarla ürünler karışmasın diyorsanız bir satır boş bırakalım arada.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Ne denilebilir ki ? Daha ne olsun ? Ellerinze sağlık Sn. fedeal.
Çok çok Teşekkür Ederim.
Büyük bir yükten kurtardınız beni.
Hakkınızı nasıl öderim sizin...
Kendinize dikkat edin !!!
Hoşcakalın !!!

Excel Vers. ve Dili
2013
Ellerinze sağlık