malzeme envanteri oluşturma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
merhabalar. excel formüllerinde yeniyim siteye yeni üye oldum ve genel bilgi anlamında üyelerin verdiği örnekler ve çözüm örneklerini inceleyerek oldukça bilgi sahibi oldum ve olmaya devam ediyorum.
örneğinde verdiğim çizelgeye göre çalıştığım yerde işimi oldukça kolaylaştıracak başvuru arac yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Hocam ellerine sağlık tam istediğim gibi. çok teşekkür ederim. bir sorum olacak, yaptığınız formülü metin olarak açıklamak isterseniz nasıl yapardınız?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bazen yapılanı açıklamak uygulamadan daha zor...
:)

1-Önce veri sayfasında A2 : Z2 aralığındaki başlıklarınızı senet sayfası Q8 den itibaren aşağı doğru yazdırdım. (kullandığınız liste kutusu başka sayfadan veri almaz)
2-senet sayfasında liste kutusuna bu verileri adresledim.
3-seçim yapılan liste sırasını Q7 hücresine yönlendirdim.
4-yönlendirilen bu verinin değerini Q6 hücresine çektim.

Artık hangi sütun verisini mukayese edeceğimizi belirledik.

6- veri sayfasında verileriniz 3. satırdan başlıyor. Bu nedenle boş bir sütunda (R sütunu) 3. satırdan itibaren istenilen sütun verisini kontrol ettim. ve veri varsa satır no'sunu yazdırdım.
7- A8 hücresinde bulunan veri sayısından fazla olmayacak şekilde ardışık sayı üretip bunuda aşağı doğru yazdırdım.
8- B sütununda veri sayfasının (senet sayfasında daha önce bulduğumuz satır no'larını kullanarak) istenilen satır ve sütun değerini yazdırdım
9- C E F sütunlarıda 8. maddede yapılanın aynısı (sütun değeri değiştirilerek) uygulandı.
G sütununda ise yine aynı işlem ama sütun değeri Q6 değerine göre alındı.
Bu kadar.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Hocam çok teşekkür ederim.