malzeme tipine göre formül çalıştırmak

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
arkadaşlar benim sorum şöyle; bir sipariş formum var bu formda 4 farklı sipariş alınabiliyor ve alınan malzemelere 4 ayrı formül çalışabiliyor alınan malzemeye göre benim isteğim tip sütununa girilen değere göre ebat sutunlarında farklı formül çalışması örnek dosya ekde dir

örnek dosyada çalışan bütün formüller var 4 ayrı malzemeye göre 4 malzeme formülü var bunlar kağıda sığmadığından sorun yaşıyoruz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
istenileni anlamadim ama bir sutun acip oraya siparisin turunu yazarsaniz bence daha az yer kaplayacaktir.. daha sonra turu iste x ise bu islemi yap y ise su islemi yap diyerek icice if komutlariyla dahi cozebilirsiniz..

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
güzel söylüyorsunuzda şöyle bir durum var 4 çeşit malzeme var fakat bunların 2 si çap ve boy a göre birisi boy, iç çap, dış çap,a göre biri en , boy, kalınlığa göre hesaplanıyor yani bazılarında3 stunluk değer grilirken bazılarında 2 sutunluk değer girilip ağırlık miktarı alınabiliyor

bunların dışında ben zaten if falan kullanmayı bilmiyorumki bi örnek verebilirseniz sevinirim

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
dosyanızı verilerle destekleseniz verileriniz yok dor tip malzeme diyorsunuz bunlar hangileri neye gore işlem yapmak isteniyor sorununuza cozum bulmak isteyenler biraz yardımcı olsanız diyorum çokmu şey isteniyor aceba :)

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
dostum sölediklerimi yapmak istediğim exceli zaten yukarı yükledim söylediğim bütün ebatlar malzemeler formüller üzerinde mevcut bunları sormanız gayet saçma herşey açık seçik ortada ben bunda anlaşılmıcak birşey göremiyom