Matematiksel bir işlem sonucuna göre iki dizi arasındaki verileri eşleştirmek

kiratm

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-01-2027
Merhabalar, Elimde A ve B sütunu olmak üzere iki sütun var. Bu sütunlarda sayısal değerler var. Ben A ve B sütunlarındaki sayısal değerleri application.inputbox ile dizi olarak alıyorum.

Örnek olarak yapmak istediğim işlem:

A ve B sütunlarında ayrı ayrı 30 adet sayısal veri olsun. Ben bunlardan birer dizi oluşturdum. B dizisinde bulunan 30 elemanı sırasıyla A dizisindeki her bir elemanla Matematiksel bir işleme sokuyorum. (Örneğin B dizisinin ilk elemanını A dizisinin 30 elemanından sırasıyla çıkarıyorum.) Yapmak istediğim şey şu: B dizisinin ilk elemanı A dizisinin 30 elemanı ile bir çıkarma işlemine girmişti ve ortaya 30 adet sonuç çıktı. Bu sonuçlar arasından B dizisinin ilk elamanı A dizisinden 30 elemandan biri ile minumum bir değer verecek. Bu minumum değer A dizisinden hangi elemana denk geliyorsa B dizisinin o elamanını karşısına C sütununda eşleştirsin ve B dizisinin tüm elemanları için bu eşleştirmeyi yapmasını istiyorum.

Özetle; matematiksel bir işlem sonucuna göre iki dizi arasındaki verileri eşleştirmek istiyorum.

Bir fikir ve öneride bulunabilirseniz çok sevinirim.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
İstediğiniz çözümü gösteren örnek bir dosya ekleyebilir misiniz.

kiratm

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-01-2027
Dosya ektedir. İşlem adımları şu şekilde:

1. Koordinatlar sayfasında yer alan butona basılır.
2. Kullanıcıdan doğru koordinatları seçmesi istenir. (B2:C32)
3. Kullanıcıdan düzeltilecek koordinatları seçmesi istenir. (B35:C65)
Yukarıdaki adımlardan sonra vba üzerinde bu koordinatları dizi olarak alıyorum.
Bundan sonra yapmak istediğim şey SONUÇ sayfasında yer almaktadır.

1. SONUÇ sayfasına doğru koordinatlar başlığı altında yer alan koordinatları KOORDİNAT sayfasından direkt alıyorum.
2. SONUÇ sayfasında S değerleri butona basıp işlemi yaptığınızda Düzeltilecek koordinatlardan aldığım dizideki ilk değerin doğru koordinatlar ile tek tek işleme girerek yazdığım matematiksel formülün sonucudur. Ben burada şunu istiyorum. Düzeltilecek koordinatlardan hangi koordinat takımı doğru koordinatlarla minumum s değerini verdi ise DÜZELTİLEN KOORDİNATLAR sütununa onu eşleştirsin ve eşleşen değerin karşısına da o eşleşmeyi sağlayan minumum s değeri yazsın.

İlgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar