• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Matemetiksel bir sorun (Fonksiyonlar)

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Sorunumu ekli dosyada izah etmeye çalıştım anvcak bir de burada izah etmeye çalışayım.Öğretmen olanlar bilir.Ekders ücret yönetmeliğine göre 30 saate kadar derse girilebiliyor.Puantaj yapmaya çalışıyorum.Bir yere kadar geldim.Ancak Hazırlık ve Planlamda takıldım.Bilemiyorum ben çıkamadım işin içinden.Şöyle ki;
Kişi kirdiği 30 saat için 3 saat hazırlık planlama alacak bunuda girdiği her 1 saattte 1 alacak.yani 10 saati dolduruduğu gün 1 ikinci 10 doldurduğu gün 2. saat alacak...Ayrıntıl açıklama dosyada var.

Ekli dosyalar

Aynı dosyada bir de DEĞER hatası sorunum var.Dosya ektedir.Yanlız sayı ve metinle işlem yapmak zorundayım.Sadece DEĞER hatasını nasıl ortadan kaldırabiliriz.

Ekli dosyalar

HAzırlık saati için:

B5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:B4)/10))

C5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:C4)/10))-TOPLA(B5:B5)

D5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:D4)/10))-TOPLA(B5:C5)

E5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:E4)/10))-TOPLA(B5:D5)

F5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:F4)/10))-TOPLA(B5:E5)

HAzırlık saati için:

B5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:B4)/10))

C5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:C4)/10))-TOPLA(B5:B5)

D5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:D4)/10))-TOPLA(B5:C5)

E5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:E4)/10))-TOPLA(B5:D5)

F5'teki formül:

Kod:
=TAMSAYI((TOPLA(B3:F4)/10))-TOPLA(B5:E5)

İlginize teşekkürler.Ancak formüllerin tamamı AD hatsı verdi.

Değer hatası hakkında bir çözüm yokmu arkadaşlar.

Formüllerin tamamını benim dosyada oluşturduktan sorna buraya kopyaladım. Öyle hata verecek farklı formüller de değiller. Sadece TAMSAYI ve TOPLA formülleri var. Sizin sistemde bir gariplik var herhalde çünkü o diğer dosyada bahsettiğiniz Değer hatasını da ben göremedim.

Formüllerin tamamını benim dosyada oluşturduktan sorna buraya kopyaladım. Öyle hata verecek farklı formüller de değiller. Sadece TAMSAYI ve TOPLA formülleri var. Sizin sistemde bir gariplik var herhalde çünkü o diğer dosyada bahsettiğiniz Değer hatasını da ben göremedim.

İlginç bir durum başka arkadaşlarda dosyayay bir bakarsa iyi olur.Olabilir belki bende bir sorun vardır.

Şu hazırlık planlamayı çözemedim arkdaşlar yok mu bir fikri olan.Dosyanın son hali ekte.

Ekli dosyalar

Haklısınız; ben 2010 kullanıyorum topla fonksiyonu toplam olara tanımlandıı için ad hatası vermiş.Ancak yazdğınız formülleri 5,5,5,5,5 lik ders programında bir test edermisiniz.Cuma günü -1 saat hazırlık veriyor.
Yine 4,4,4,4,4 lik ders dağıtımında da aynı hatalı hesaplamayı yapıyor.işin zor kısımı burada zaten standart bir ders programı yok.

Geri