MAUSE HÜCRE ÜZERİNE GELDİĞİNDE ÇALIŞAN FORMÜL

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Merhaba arkadaşlar

Benim yapmak istediğim şey şu; " A1 hücresi ve B1 hücreleri dolu, mause C1 hücresinin üzerine geldiğinde A1 ve B1 hücrelerindeki verilerin yüzde değerini (A1*B1% gibi) alsın ve sonucu açılır pencerede ekrana versin.. Mause hücre üzerinden ayrıldığında açılır pencere kapansın ve bu tüm C sütunu hücrelerinde geçerli olsun.. Böyle bir şey mümkünmü
bilemiyorum. Biraz araştırdım fakat bulamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("C:C")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Cells(Target.Row, 1) > 0 And Cells(Target.Row, 2) > 0 Then
    Range("C" & Target.Row).FormulaLocal = "=A" & Target.Row & "*B" & Target.Row & "%"
    With Selection.Validation
        .Delete
        .Add xlValidateInputOnly, xlValidAlertStop, xlBetween
        .InputMessage = Target
    End With
    End If
End Sub
istediğiniz böyle bir şey mi?

Örnek yazılan kodlar https://www.excel.web.tr/threads/huecrenin-uezerine-gelince-degisen-veri.167158/

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Sayın Usubaykan

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Sonuç işlemeni mause üzerine geldiğinde açılacak bir pencere (mesage box gibi) içerisinde göstermek mümkünmüdür.? Mause hücre yada sütun dan ayrıldığında da pencere kapansa.. Böyle bir şey mümkünmüdür acaba?

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Selamlar,
Listenin üzerinde daimi bir Sonuç Gösterge Tablosu olabilir derseniz, eki inceleyiniz.

Ekte D kolonunda mouse gezdirerek seçim yapılıyor.
Bu yöntemde, mouse gezdirilerek seçim yapıldığında, sayfa makro tetiklenmiyor. O nedenle de seçim yapıldığında bir resim ya da mesaj kutusu gibi bilgi penceresi açılmıyor. Mouse gezdirerek seçimle ilgili Başka yöntemler için de makro bilgim yetersiz kalır.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Sayın 52779

Öncelikle ilginize teşekkür ederim emeğinize sağlık. İstediğim şeyin bir kısmı bu. Mause hücre üzerine geldiğinde tetiklenen bir makro. Keşke sonuç tablosunu bir açılır pencere içerisinde göstermek mümkün olsa idi.. Genede sağolun tekrar teşekkür ediyorum. :)