Bir proje üzerinde çalışmaktayım. Bu projenin içeriğinde ekte bulabileceğiniz excelde bulunan tablonun içerisinde 14. Satırda bulunan Kolon toplamını alan SUM formüllerinin minimize edilmesi amaçlanmakta. 3. ile 12. Satırlar ise 5 dakikalık zaman aralıklarındaki toplam ihtiyacı hücre hücre belirtmekte. 14. Satırda bulunan Kolon toplamlarını minimize etmek için satırlarda bulunan sayıları kaydırmak gerekiyor. Bu sayıların kaydırılması sonucunda en optimal diptoplamları elde ediyor olacağım.
Bu işlemi yaparken bazı kısıtlar mevcut;
1- Kaydırılacak olan sayılar grup halinde taşınabilmekteler. (Örneğin: Bir satırda 3 - 3 - 3 olarak yazan bir sayı grubu yine 3 - 3 - 3 olarak taşınmalı.
2- Kaydırmalar sadece Mavi hücreler arasında yapılmalı ve mavi hücre dışına taşmamalı.
3- Bir satırda bulunan sayı grubu farklı bir satıra taşınamaz, aynı satırda kaydırma yapılmalı.
Günlerdir VBA Kod yazarak bu optimizasyonu yaptırmaya çalıştım ama bir yolunu bulamadım. Desteklerinizi rica ederim, gerçekten bir çıkış yolu bulamadım
Bu işlemi yaparken bazı kısıtlar mevcut;
1- Kaydırılacak olan sayılar grup halinde taşınabilmekteler. (Örneğin: Bir satırda 3 - 3 - 3 olarak yazan bir sayı grubu yine 3 - 3 - 3 olarak taşınmalı.
2- Kaydırmalar sadece Mavi hücreler arasında yapılmalı ve mavi hücre dışına taşmamalı.
3- Bir satırda bulunan sayı grubu farklı bir satıra taşınamaz, aynı satırda kaydırma yapılmalı.
Günlerdir VBA Kod yazarak bu optimizasyonu yaptırmaya çalıştım ama bir yolunu bulamadım. Desteklerinizi rica ederim, gerçekten bir çıkış yolu bulamadım