Mektup arşivleme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhabalar,

Excel'de yeni sayılırım. Bir mektup arşivi tutuyorum. Gelen ve giden mektuplar var. Giden mektuba bir cevap geldiği zaman onu Gelen mektuplar kısmına da aynı isimle kaydediyorum. Ancak mektuplar çoğalınca mektupları takip etmek zorlaştı hangi mektuba cevap ne zaman, hangi mektupla gelmiş vs.
Yapmak istediğim şu (bilmiyorum kolay bir şeyin mi yoksa zor bir şeyin mi peşindeyim). Gelen mektubu giden mektubun ismi ile kaydediyorum ve ona geldiğini anlıyorum. Ekteki 8. hakediş raporu nu ele alacak olursak bu doküman 2 şubatta yollanmış ve buna cevap 4 şubatta gelmiş. Giden Mektuplardaki E kolonuna 04.02.2011(gelen yazı tarihi) ve F kolonuna ise B.11.2.DDY.0.14.00.10-409.01-2938(Gelen yazının referansı)nı eklemek ve bu hücreye (F kolonundaki) o mektup linkini atamak istiyorum.

Benim aklımdan ilk olarak eğersay formülü geçti. Yani ilgili metni =eğersay ile Gelen Mektupların A:A 'sında aramak ve ilgili satırın B ve C kolonunu, Giden Mektupların E ve F kolonuna yerleştirmek ve F kolonuna link atamak.

Böyle birşeyi yapmak formüller ile mümkündmüdür, yoksa VBA'ya mı başvurmak gerekir.

Fikirleriniz ve Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
gelen ve giden mektuplarınız word dosyası mı?
gelen ve gidenleri aynı klasöre mi kaydediyorsunuz
gelen ve giden mektup isimlerini birebir buraya kopyalayın. (örn:8th Progress Payment Report.doc yada 8.Hakediş Raporu.xls gibi...
Buna göre (varsa) bir çözüm bulmaya çalışalım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhabalar,

Öncelikle link atadığım dosyalar PDF formatında.
Giden dosyalar bir klasör içerisinde aylara bölünmüş halde arşivleniyor(bkz örnek1.jpg)
Giden dosyalardan 09_02 klasörünün içerisiği (bkz örnek2.jpg)
Gelen dosyalar da giden dosyalar gibi ayrı bir klasör içerisinde ve bu klasörün içerisinde her ayı gösteren klasörler var.

Giden dosya: 11-0331 8th Progress Payment Report.pdf
Gelen dosya:B.11.2.DDY.0.14.00.10-409.01-2983 8th Progress Payment.pdf

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn.yustusem;
Yetersiz örnek yetersiz açıklama ile ancak bu kadar oldu. (eklediğiniz resimlerden klasör isimlerini çözmek 4 bilinmeyenli denklem çözmekten daha zor)
Halbuki;
C:\pdf_yazışma\gelen\ klasörü altında 09_02 (yılın son 2 karakeri ve ay sayısından oluşan...) gelen pdf dosyalarını kaydettiğim klasörlerim var.
yine C:\pdf_yazışma\giden\ klasörü altında giden pdf dosyalarını kaydettiğim klasörlerim var.
deseydiniz anlaşılması daha kolay olacaktı.
Bu tür sorularınızda net bilgi verirseniz alternatif çözümlerinde oluşmasını sağlarsınız.

Eki zipten çıkarın ve C klasörüne taşıyın.
Eğer 09_02 vs yıl ve ay belirttiğiniz klasörlerin hepsini bir yerde tutarsanız "gelen (makro ile)" dosyasını kullanabilirsiniz. yani klasör içindeki var olan tüm pdf dosyalarını sayfada listeler ve köprü ile ulaşırsınız.
Her iki excel dosyasınıda deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Syn Muygun,

Bana biraz sinirlenmişsiniz anlaşılan :)Öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz için gerçekten teşekkür ederim. İlk olarak dosya isimlerini neden istediğinizi anlamamıştım ancak denemiş olduğunuz methot ile ne demek istediğinizi anladım. Yetersiz açıklamalarımdan dolayı kusura bakmayın.
Excel dosyasında giden yazılar zaten linklenmiş durumda. Giden yazıya cevap geldiği zaman gelen yazılar kısmına aynı isimle ekleniyor ve link kuruluyor. Anladığım kadarı ile arşivi dosya isimlerine göre yapıp arşivi o şekilde verme mantığındasınız. Ancak bunun yerine benim yapmak istediğimi açıklayan excel dosyasını ekte bir kez daha resimler ve excel dosyaları ile daha iyi açıklamaya çalışacağım.(Direk dosya adresinden link vermek istemiyorum çünkü pdf isimleri değişken)..

ornek.xls dosyasındaki durum orijinal durumdur.
ornek2.xls dosyasındaki durum olmasını istediğim durumdur. (ayrıca aynı dosyaya açıklama kısmı ekledim)

Tekrar kusura bakmayın iyi çalışmalar .

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
sayın muygun yardımlarınız ve ilgileriniz için çok teşekkür ederim. Yurtdışında olduğumdan dolayı anca cevap atabilyorum daha önce dediğim gibi dosya isimlerinden link atama imkanım yok, ama yine de uğraştığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.