Metin Değiştirme Yardım?

Excel Vers. ve Dili
2010
Herkese Merhaba Arkadaşlar;

Bir şeyi merak ediyiroum. Excelde acaba metin değiştirme konutu var mı? Yani var olduğunu biliyorum ama uygulamada nasıl oluyor?

Örneğin:

="1 yılda toplam "&A1&" defa almıştır" diye bir formülüm var.

Sonuç "1 defa almıştır" , "2 defa almıştır" çıktığında sorun yok ama takdir edersiniz ki "0 defa almıştır" kulağa hoş gelmiyor.

İşte sorum bu noktada başlıyor...

Bu hücrede "0 defa almıştır" çıktığında bunu "hiç almamıştır" şekline dönüştürmek excelde mümkün mü?

Mümkünse bunu nasıl yapıyoruz?

Şimdiden teşekkürler:)

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Şu formül işinizi görür mü?

Kod:
=EĞER(A1=0;"Hiç Almamıştır.";"1 yılda toplam "&A1&" defa almıştır")

Excel Vers. ve Dili
2010
Sayın Dalgalıkur, öncelikle çok teşekkürler mesajınız ve ilginiz için.

Formulunuzu denedim ama işe yaramadı. :( Yapıştırınca şöyle çıkıyor.

1 yılda toplam (a1 deki değer) defa almıştır.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
Dalgalıkur verdiğiniz ipucundan yola çıkarak biraz uğraşarak yaptım. Çok teşekkürler :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın Dalgalıkur, öncelikle çok teşekkürler mesajınız ve ilginiz için.

Formulunuzu denedim ama işe yaramadı. :( Yapıştırınca şöyle çıkıyor.

1 yılda toplam (a1 deki değer) defa almıştır.
Merhaba,

Sayın Dalgalıkur'un formülü isteğinizi karşılıyor ama siz "işe yaramadı" diyorsunuz.

Sonra uğraştıktıktan sonra yaptım diyorsunuz, ne yaptığınızı yazsanız da bizim de kafamızda kuşku kalmasın. Dimi ya?

Excel Vers. ve Dili
2010
Sayın Necdet

A1 de Sağlık Raporunun kaç gün olduğunu girdiğimizi varsayalım.

=EĞER(A1=0;"Sağlık Raporu bulunmamaktadır";"Sağlık Raporu bulunmaktadır. ("&A1&" gün)")

Eğer "0" girerseniz : Sağlık Raporu bulunmamaktadır
Başka bir sayı girerseniz : Sağlık Raporu bulunmaktadır (3 gün) gibi

sonuçlara ulaşmanız mümkün.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Benim sorumun karşılığı değil. Neyse sorunuz çözülmüş, önemli olan bu.

Excel Vers. ve Dili
2010
Sayın Necdet,
Bana demişsiniz ki "sayın Dalgalıkur'un formülü isteğinizi karşılıyor ama siz "işe yaramadı" diyorsunuz. Sonra uğraştıktıktan sonra yaptım diyorsunuz, ne yaptığınızı yazsanız da bizim de kafamızda kuşku kalmasın"

Burada sorun nedir? Arkadaşın verdiğin formul bana yol gösterici oldu ve sorunumu hallettim. Sizin tam olarak "kuşku"nuz nedir?

Nasıl hallettiğinizi yazın demişssiniz o nu da yazdım.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sayın dalgalıkur'un formülünü A1 dışında bir hücreye yazdığımda A1'de 0 yazıyorsa ya da boş ise "hiç almamıştır" yazıyor, başka bir şey varsa örneğin "1 yılda toplam 1 defa almıştır" şeklinde yazıyor. Bu sonuçlar da sizin ilk mesajda tam olarak istediğiniz şeyler.

Necdet Bey doğal olarak tam isteğinize göre çalışan bir formülün hatalı olarak belirtilmesinin nedenini merak ediyor ki ben de ilk okuduğumda merak ettim. Siz ise cevap olarak hatanın nerde olduğunu belirtmemiştiniz.

Bunda ters bir şey yok, hepimiz birbirimize yardımcı olup sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışıyoruz. Verdiğimiz cevaplar işe yarıyorsa bir teşekkür veya olumlu geri bildirim, işe yaramıyorsa da nasıl bir hata olduğunu öğrenmemiz forumun işleyişi açısından çok önemli.

Lütfen bir önceki cevabınızdaki gibi "olumsuz/ters/sert havası" olan bir cevap vermeden önce bu cevabımı dikkate alınız. ilk mesajınızdaki isteğinizle bulduğunuzu belirttiğiniz çözüm arasındaki farka dikkat ederseniz durumu daha iyi anlayacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
2010
=EĞER(A1=0;"Hiç Almamıştır.";"1 yılda toplam "&A1&" defa almıştır")

ben excelde çok iyi değilim. bu formülde A1=0 ise yazılmış. O zaman ilk yazdığımda 1 yılda toplam 0 defa almıştır çıktı ve ben de A1 e yazmamam gerektiğini anladım.

Bu formül bana yol gösterici oldu demem o yüzden, direk yapıştırınca hata veriyordu.