Metin içindeki sayıları tespit etme

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
Selamlar;
A hücresinde harf rakam karışık metin var
örnek buzdolabı 54 tamir gibi
ben A hücresindeki metinde 40 dan büyük olanları 1 küçük olanları 0 olarak B1 hücresine yazmasını istiyorum.

Saygılarımla;

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-12-2023
Merhaba,
Aşağıdaki formülü A1 hücresindeki bilgi için B1 hücresine yazıp deneyiniz.
Not: 40 için herhangibir şey belirtmediğiniz için 40'a da 1 değeri belirttim.
Ayrıca isim içinde başka rakamlar varsa bu formül işinize yaramaz.

Kod:
=EĞER(SAYIYAÇEVİR(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(A1);"a";"");"b";"");"c";"");"ç";"");"d";"");"e";"");"f";"");"g";"");"ğ";"");"h";"");"ı";"");"i";"");"j";"");"k";"");"l";"");"m";"");"n";"");"o";"");"ö";"");"p";"");"r";"");"s";"");"ş";"");"t";"");"u";"");"ü";"");"v";"");"y";"");"z";"");"q";"");"w";"");"x";"");"-";"");" ";"");"!";"");"'";"");"^";"");"+";"");"%";"");"&";"");"/";"");"(";"");")";"");"=";"");"?";"");"_";"");",";"");";";"");">";"");"<";"");"|";"");"£";"");"#";"");"$";"");"½";"");"{";"");"[";"");"]";"");"\";"");"é";""))>=40;1;0)

Son düzenleme: