metin kopyalama ve silme.

Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
860
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
ekteki dosya içerisinde de belirttim.
1. sorum sayfa içerisinde tablodaki belli metinlerle başlayıp biten satırları silmek istiyorum.
2. sorum iki metin arasını nasıl kopyalayabiliriz. yani 2 paragraf arasını kopyalamak istiyorum.

yardımlar için şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
1.sorunuz;
Kod:
Sub Sil()
    For i = ActiveDocument.Tables(1).Rows.count To 2 Step -1
     ActiveDocument.Tables(1).Rows(i).Delete
    Next
End Sub
 
Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
860
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
sn. hamitcan teşekkür ederim ama hata verdi bende. siz kontrol etmiş miydiniz kodu. run time error 32809 Appication-defined or object defined error.
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Ben denedim, bende çalışıyor. Acaba eklediğiniz dosyadan farklı bir dosyada mı çalıştırdınız ?
Ayrıca koda bir eklenti daha yaptım.
Kod:
Sub Sil()
    For i = ActiveDocument.Tables(1).Rows.count To 2 Step -1
     ActiveDocument.Tables(1).Rows(i).Delete
    Next
    With Selection.Find
        .Text = "Olay Özeti" & vbTab & "    : "
        .Replacement.Text = ""
        .Forward = True
        .Wrap = wdFindContinue
        .Format = False
        .MatchCase = False
        .MatchWholeWord = False
        .MatchWildcards = False
        .MatchSoundsLike = False
        .MatchAllWordForms = False
    End With
    Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
End Sub
 
Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
860
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
hocam 2. kod harika ama belgede bulunan sadece ilk tabloyu siliyor geri kalan tablolara herhangi bir müdahalede bulunmuyor. bunu düzeltebilir miyiz. bazen belgede tablolardan yaklaşık 40-50 tane olabiliyor. tekrar teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
860
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
hocam 2. kod harika ama belgede bulunan sadece ilk tabloyu siliyor geri kalan tablolara herhangi bir müdahalede bulunmuyor. bunu düzeltebilir miyiz. bazen belgede tablolardan yaklaşık 40-50 tane olabiliyor. tekrar teşekkürler.
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Böyle deneyin.
Kod:
For j = 1 To ActiveDocument.Tables.count
    For i = ActiveDocument.Tables(j).Rows.count To 2 Step -1
     ActiveDocument.Tables(1).Rows(i).Delete
    Next
 Next
    With Selection.Find
        .Text = "Olay Özeti" & vbTab & "    : "
        .Replacement.Text = ""
        .Forward = True
        .Wrap = wdFindContinue
        .Format = False
        .MatchCase = False
        .MatchWholeWord = False
        .MatchWildcards = False
        .MatchSoundsLike = False
        .MatchAllWordForms = False
    End With
    Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
End Sub
 
Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
860
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
Sn. Hamitcan bu kodu denediğimde Activedocument satırında hata veriyor. Kontrol edebilir misiniz acaba. Teşekkürler.
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bu şekilde deneyin.
Kod:
For j = 1 To ActiveDocument.Tables.count
    For i = ActiveDocument.Tables(j).Rows.count To 2 Step -1
     ActiveDocument.Tables(j).Rows(i).Delete
    Next
 Next
    With Selection.Find
        .Text = "Olay Özeti" & vbTab & "    : "
        .Replacement.Text = ""
        .Forward = True
        .Wrap = wdFindContinue
        .Format = False
        .MatchCase = False
        .MatchWholeWord = False
        .MatchWildcards = False
        .MatchSoundsLike = False
        .MatchAllWordForms = False
    End With
    Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
End Sub
 
Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
860
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
Zihninize sağlık hocam harika olmuş. Çok teşekkürler.
 
Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
860
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
Bu soruda ki metin silme kısmını Sn. Hamitcan Hocam'ın kodlarıyla çözdüm. Şimdi ise ekli dosyada belirtildiği şekilde 2 paragraf arasını kopyalamak istiyorum. Mümkünse eğer. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Üst