Metin ve sayı ayrıştırma

Arkadaşlar,

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu problem için "metni sütunlara dönüştür" veya "sağdan/soldan" komutları işimi görmüyor. Sorunuma geleyim:

Bir sütunda metin ve sayılardan oluşan veriler var. Ancak bunlar oldukça karışık. Örneğin A sütunundaki bir hücrede:

"DSFG 58978 KDL.SDNK 98" yazıyor, başka bir hücrede;
"579 HLKZH 08 JHLKH.FLO" yazıyor. Benim istediğim ise; her bir hücrede geçen ilk sayının B sütununa, varsa ikinci sayının C sütununa vs. geçirilmesini sağlayan bir makro yapılıp yapılamayacağı (Sadece sayılar, metin işime yaramıyor, sayıları ayrıştırmam lazım). Yani yukarıdaki örneğe göre, makro çalıştırıldığında:

B1 --> 58978 C1 --> 98
B2 --> 597 C2 --> 8

olmalı. Eğer bir yöntemi varsa büyük dertten kurtulacağım. Çünkü bunun gibi binlerce verinin içinde boğulmuş durumdayım. Bu arada bu benim (yanlış hatırlamıyorsam) ilk mesajım. Birilerine yardımcı olmaktan haz duyan bir insanım. Ama bu sitedeki herkes, hem excel konusunda muazzam bilgiye sahip, hem de bilgi paylaşmaktan fevkalade haz alıyorlar. Bugüne kadar bu bilgilerden çok faydalandım. Umarım birgün ben de bu forumda bilgi paylaşabilecek kadar excel bilgisine sahip olurum. Tüm üyelere teşekkürü bir borç bilirim. Sağolun, varolun.

Düzenleme: (Bu ikinci mesajımmış :) )

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Süpersin! Teşekkür ederim.