Metinleri saymadan ortalama hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel
10 tane hücre var bunun 3ü metin geri kalan 7 si sayı ben bu sayıların ortalamasını nasıl hesaplayabilirim yada onları ayrı bir şekilde nasıl sıralandırabilirim altalta ayrıca her veri girdiğimde de hücrelerde ki metin ve sayı yerlerı de değişiyor

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
10 tane hücre var bunun 3ü metin geri kalan 7 si sayı ben bu sayıların ortalamasını nasıl hesaplayabilirim yada onları ayrı bir şekilde nasıl sıralandırabilirim altalta ayrıca her veri girdiğimde de hücrelerde ki metin ve sayı yerlerı de değişiyor
Merhaba excelin en altında toplam, ortalama, gibi bilgilerin olduğu alan işinize yaramıyormu ? hücreleri taradığınıda toplam ortalama adet gibi bilgiler görünebiliyor.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Sorularınız örnek belge ile destelerseniz gereksiz yazışma olmadan sonuca ulaşmanız kolaylaşır.
Örnek belge ile ilgili olarak cevabımın altındaki İMZA bölümünü okuyunuz.

Sorunuza gelince;
-- verileriniz A2:A11 aralığında ve bunlardan en az 1 tanesi sayı ise =ORTALAMA(A2:A10) formülü zaten istenilen sonucu verir.
-- A2:A11 aralığındaki sadece sayı olanların listelenmesi için ise aşağıdaki formülü,
dizi formülüne dönüştürerek B2 hücresine uygulayıp aşağı doğru kopyalamanız yeterli olur.
=EĞERHATA(KAYDIR($A$1;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA($A$2:$A$11);SATIR($A$2:$A$11)-1);SATIR(A1));0);"")