10 tane hücre var bunun 3ü metin geri kalan 7 si sayı ben bu sayıların ortalamasını nasıl hesaplayabilirim yada onları ayrı bir şekilde nasıl sıralandırabilirim altalta ayrıca her veri girdiğimde de hücrelerde ki metin ve sayı yerlerı de değişiyor
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba excelin en altında toplam, ortalama, gibi bilgilerin olduğu alan işinize yaramıyormu ? hücreleri taradığınıda toplam ortalama adet gibi bilgiler görünebiliyor.10 tane hücre var bunun 3ü metin geri kalan 7 si sayı ben bu sayıların ortalamasını nasıl hesaplayabilirim yada onları ayrı bir şekilde nasıl sıralandırabilirim altalta ayrıca her veri girdiğimde de hücrelerde ki metin ve sayı yerlerı de değişiyor
=AVERAGE(A1:A10)
Merhaba.10 tane hücre var bunun 3ü metin geri kalan 7 si sayı ben bu sayıların ortalamasını nasıl hesaplayabilirim yada onları ayrı bir şekilde nasıl sıralandırabilirim altalta ayrıca her veri girdiğimde de hücrelerde ki metin ve sayı yerlerı de değişiyor
=EĞERHATA(KAYDIR($A$1;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA($A$2:$A$11);SATIR($A$2:$A$11)-1);SATIR(A1));0);"")