METNEÇEVİR fonksiyonu hakkında

METNEÇEVİR fonksiyonu hakkında bilgilendirirmisiniz nedir ne işe yarar ne amaçla kullanılır? örneğin mehmet tarafından 3000 ytl tutarında birim satılmıştır yazmak istiyorum ama ben bunu nasıl yazacağımı bi türlü bulamıyorum ve anlayamıyorum.lütfen bilgilendirin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
METNEÇEVİR işlevini kullanma

Diğer bir yaklaşım da, belirli bir sayı biçimindeki sayıyı metne dönüştüren METNEÇEVİR işlevini kullanmaktır. Bu örnek için, A2:A100 hücrelerinde sayılar bulunduğunu varsayalım. Bunları metne dönüştürmek için aşağıdakileri yapabilirsiniz.

1. Geçici bir B sütunu ekleyin.
2. B2 hücresine şu formülü girin:

=METNEÇEVİR(A2;"0")
3. B3:B100 hücrelerini B2'deki formülle doldurun.
4. Bunların metne dönüşmesi için formülleri değerlere değiştirmeniz gerekir. B2:B100 hücrelerini vurgulayın.
5. Ctrl+C tuşlarını kullanarak kopyalayın ve sonra Düzen > Özel Yapıştır > Değerler > Tamam'ı tıklatın.

B sütunundaki girişler şimdi A sütunundaki sayıların metin uyarlamaları olacaktır.
6. B sütununu A sütununa geri kopyalayın.
7. Geçici B sütununu silin.

Bu tekniğin anahtarı =METNEÇEVİR() işlevidir. Bu işlevdeki ikinci parametre sayının metne dönüştürülmeden önce nasıl biçimlendirileceğini tanımlar. Bunu, kendi sayılarınız temelinde ayarlamalısınız. Örneğin:

* =METNEÇEVİR(123.25;"0") işlevinin sonucu 123 olur.
* =METNEÇEVİR(123,25;"0,0") işlevinin sonucu 123,3 olur.
* =METNEÇEVİR(123,25;"0,00") işlevinin sonucu 123;25 olur.
* Yalnızca girilen ondalık basamakları korumak için, =METNEÇEVİR(A2;"Genel") işlevini kullanın.

Bu işlev, tarihleri biçimlendirilmiş tarihlere dönüştürmek için de müthiş kullanışlıdır. Hücrede 29.05.2003 girişiniz varsa, =METNEÇEVİR(A2;"g aaaa yyyy") işlevinin kullanılması 29 Mayıs 2003 sonucunu verir.

Daha fazla bilgi için, METNEÇEVİR Yardım konusuna bakın.

Devamı için bu adresten bakabilirsiniz.

http://office.microsoft.com/tr-tr/assistance/HA011366191055.aspx

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Basit ve pratik çözüm

A1 hücresine Mehmet
B1 hücresine 500 yazıp

C1 hücresinede aşağıdaki formülü uygulayın

=A1&" tarafından "&B1 & " YTL tutarında birim satılmıştır"

Herhangi bir hücreye;
Örneğin B16 hücresini referans gösterir ve b16 hücresinde 3000 (Sayısal değer olarak) yazıyorsa aşağıdaki formülü yazınca,

="Mehmet Bey Tarafından " & METNEÇEVİR(B16;"000 YTL") &" tutarında birim satılmıştır."

Mehmet Bey Tarafından 3000 TL tutarında birim satılmıştır. sonucu alınır.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
sn. esra19
Exceldeki tüm işlevler için; Excel sayfasındayken F1 tuşuna basın ve Microsoft Excel Yardım sayfası açılır. Oradan istediğiniz bu tür standart bilgilere ulaşırsınız.
Veya eğer varsa Üst Menü Çubuğundaki "fx" sekmesinde istediğiniz fonksiyonu seçin, açılan ekranda sol alt köşede "Bu fonksiyon hakkında yardım" yazan yere tıklayın. Yine standart (örneklenmiş) bilgilere ulaşabilirsiniz.

ya ben oraya kadar anladım kopyalayıp yapıştırınca oldu ama ben ödevimi anlatırken kopyalayıp yapıştırdım mı dicem :=)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
ya ben oraya kadar anladım kopyalayıp yapıştırınca oldu ama ben ödevimi anlatırken kopyalayıp yapıştırdım mı dicem :=)
Benim verdiğim adresi kaynak olarak göster. :mrgreen: Suyun çıktığı yer orası. Bu sitede uygulama alanı, uygulanmış bilgileri yukarıda kırmızı ile işaretlenmiş arama motorundanda ulaşabilrsin.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Metneçevir fonksiyonu amacı ve nerelerde kullanılır. Bunu öğrenmek istiyorsunuz. Bu fonksiyon amacı formül ile bağlantılı tarih ve tarih biçimlerini ile sayı ve sayı biçimlerini metin içinde doğru bir şekilde yazılmasının sağlanması için kullanılır. Sizde boş bir excel sayfasında deneyebilirsiniz. =bugün() şeklinde tarih girin ve & ile bir metni birleştirin. Tarihin bozulduğu görülecektir. İşte bu fonksiyon ile tarihin düzgün görüntülenmesini sağlıyor....

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
metneçevir örnek

=A1&" tarafından "&METNEÇEVİR(A2;"#.##0,00 ""YTL"";-#.##0,00 ""YTL""")&" tutarında birim satılmıştır"

=A1&" tarafından "&METNEÇEVİR(A2;"#.##0,00 ""YTL"";-#.##0,00 ""YTL""")&" tutarında birim satılmıştır"

ya işte bu formülü nasıl yapıcam ben anlatamıyorum galiba yaa:(
ben anlayarak yapmak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2010 - TR!
esra19, ornek dosyanızı gonderın onun uzerınde yapalım
bu sekılde daha anlasılır olacak sanırım ...

ARKADAŞLAR OKADAR ŞU METNE ÇEVİR OLAYINI ARAŞTIRDIM HİÇ KİMSEDEN BİŞEY ANLAMADIM

BAZI ANLATILANLARDA FORMÜLE BİLE GEREK YOK ARKADAŞLAR KULAKLARINI TERS TUTUYOLAR.

BEN A1 HÜCRESİNE "100" RAKAMINI YAZDIM BUNU B1 HÜCRESİNDE "YÜZ" YAZMASINI İSTİYORUM AMA BUNU BİR TÜRLÜ ANLAMADIM.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
fahri_y81' Alıntı:
ARKADAŞLAR OKADAR ŞU METNE ÇEVİR OLAYINI ARAŞTIRDIM HİÇ KİMSEDEN BİŞEY ANLAMADIM

BAZI ANLATILANLARDA FORMÜLE BİLE GEREK YOK ARKADAŞLAR KULAKLARINI TERS TUTUYOLAR.

BEN A1 HÜCRESİNE "100" RAKAMINI YAZDIM BUNU B1 HÜCRESİNDE "YÜZ" YAZMASINI İSTİYORUM AMA BUNU BİR TÜRLÜ ANLAMADIM.
Fahri kardeşim. Bilip bilmeden yorum yapma istersen, senin isteğinin =METNEÇEVİR formülü ile uzaktan/yakından alakası yok.
Ayrıca mesajlarında büyük harf kullanma lütfen.
Forumun üstünde bulunan kırmızı renkli "ara" butonuna tıkla ve rakamları yazı ile yazdırmak diye arattır. ya da YTL yaz.

Excel Vers. ve Dili
yok
ya arkadaşlar konuyu baya uzattınız kısası şu. ben 10 yazınca aşağıdaki hücrede on yazısı çıkacak onu istiyoruz. açık oldum herhalde. :d

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak.Sitede aradım ama uygun bir cevap bulamadım ayrı bir başlık da açmak istemedim.

Benim sorum =METNEÇEVİR(C8,"0 TL") formülündeki TL yerine elma yazsın.Acaba bu mümkün mü? Yani şöyle açıklayayım örneğin 20 kişi var 40 tane de elma var bu 20 kişiden kişi başına düşen elma sayısı "2 elma" yazmasını istiyorum.Yazdığım formül çalışıyor ancak TL yerine elma yazdığımda değer hatası veriyor.
Bu benim araştırma ödevim bu yüzden acele yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Tam olarak istediğiniz anlaşılmıyor örnek dosya eklerseniz daha net anlayabiliriz.

=C8&" Elma"

İstediğiniz bu mu?

.

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Evet aynen yazdığınız formül gibi ama metneçevir formülüyle olmaz mı acaba?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Evet aynen yazdığınız formül gibi ama metneçevir formülüyle olmaz mı acaba?
Yaparsanız fakat formülü daha fazla uzatmış olursunuz..

=METNEÇEVİR(C8;"0")&" Elma"

.

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
çok teşekkür ederim bu kadar çabuk cevap verdiğiniz için

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
Selam,
Excelin Fonksiyon tuşundan yararlanırsınız istediğiniz soruya örneklerle cevap bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar