metnisütunlara ayırıp tekrar birleştirmek

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba dostlar,
forumu aradım işime yarayacak birçok şeyi aldım ellerinize sağlık ancak
şöyle bir sorunum var.

bir sütünda örnek olarak
0505 458 77 01 şeklinde yazılmış bolca tgel no var.Ben bunları metni sütunlara böl fonksiyonu ile böldüm ve sorra birleştir fonksiyonu ile birleştirerek telefon no formatı ile hücreleri biçimlendirdim.
* sütunlara bölünce 505 458 77 1 şeklinde böldü yani "0" değerini doğaldırki yok etti ve ben birleştirince telefon numarası tabiki oluşmadı.

* ben bu bölünmüş numaraları birleştirdişğimde metin biçiminde saklanan sayı olarak görüp tel no şeklinde biçimlendirmeyi almadı.her birini biçim boyacıyla ayrı ayrı biçimlendirmekte çok zor.

bu iki sorunuma yardımcı olmanız dileklerimle
iyi çalışmalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Ne istediğiniz anlaşılmıyor..

0505 458 77 01 gibi olan numarayı 05054587701 gibi mi yapmak istiyorsunuz? Niye dağıtıyorsunuz niye topluyorsunuz?

Küçük bir örnek ekleyerek olmasını istediğiniz değerleri manuel girin, bizde bişiler yapmaya çalışalım..

Excel Vers. ve Dili
2003
haklısınız ben anlaşılabileceğini düşünmüştüm ama dosya ekledim,
ben bunu makul ve kolay bir bilinen yolu olabilir anlamında sordum,malum akıl akıldan üstündür heleki biz acemiyken

teşekkürler

Ekli dosyalar

• 10.7 KB Görüntüleme: 7

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Başına sıfır koyduğunuzda istediğiniz format olmuyor olması içinde formülden kurtarmanız lazım formulden kurtarıncada biçimi değişiyor, istediğiniz biçimi yine veremiyorsunuz..

İşinize yarar mı bilmiyorum;

Başına sıfır koymak için =YİNELE(0;1)&BİRLEŞTİR(D3;E3;F3;G3) deneyebilirsiniz.

Veya aşağıdaki formülü direk kullanın istediğiniz görüntüyü elde edin..

="("&PARÇAAL(B3;2;3)&") "&PARÇAAL(B3;6;3)&"-"&PARÇAAL(B3;10;2)&PARÇAAL(B3;13;2)

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Bir çözüm daha,

Telefon numaralarının bulunduğu sütunu seçip ctrl h yapıp aranan kısmına bir boşluk yapın yeni değer kısmına bişey yazmadan tümünü değiştir diyin ve istediğiniz gibi biçimlendirin.. İstediğiniz bu sanırım..

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba
Özel yapıştır ile değerleri aldıktan sonra Hücreleri Biçimlendir > İsteğe uyarlanmış
Kod:
(###) ### -###0

Excel Vers. ve Dili
2003
Sn Dostlar kusura bakmayın,yoğun bir nedenden dolayı ilgilenemedim emeklerinize teşekkür ederim