Metrajdan genel metrajı bulma

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Ekte göndermiş olduğum dosyada metraj sayfasından genel metraj oluşturmak istiyorum. Yani metraj sayfasında birden fazla olan imalat genel metraj sayfasında bir defa yazılacak ve miktarları toplanmış olarak gösterilecek. Ayrıca en son kısımda metrajdaki genel toplam (Maliyet) ile genel metrajdaki toplam (Maliyet) aynı olacak. Böyle bir uygulamayı nasıl yapabilirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
İlginiz için teşekkürler. Miktarları kontrol ettim. Doğru toplamış. Poz no değil de yapılan işin cinsi kısmındaki metinden giderek miktarın toplamını verdirebilirmiyiz. Çünkü bazen bazı imalatların poz nosu olmayabiliyor. Ayrıca metraj kısmında birimi ve birim fiyatı genel metraja aktarabilirmiyiz. Yani birimleri ve birim fiyatı genel metraj kısmında tekrar girmek istemiyorum. Bir de mümkün olabilir mi bilmiyorum ama yapılan işin cinsini genel metraja otomatik olarak aktarabilirmiyiz. Burada gördüğüm kadarıyla yapılan işin cinsini biz tek tek elle giriyoruz galiba.

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

yapılan işin adına göre tutar toplamını almak yanlış bir yaklaşım.
uzun bir tanımda her zaman aynısını yazamayabilirsiniz. kelimeler arasında 1 boşluk bırakırken yanlışlıkla 2 boşluk bırakırsanız bunu farkedemezsiniz ama bu tamamen farklı bir metindir.
bunun yerine özel poz no kullanmanız gerekir.
örnek dostanızda poz nolar standart değil, öncelikle bunu düzeltin.
örneğin; 21.011 kalıp poz nosu .21.011 şeklinde yazılmış, bunları düzeltmeniz gerekir.

bir poz listesi oluşturun ve metraj sayfanızda da metraj icmali sayfasında da aynı poz noyu kullanarak; poz noya göre imalatın adı ve birimini getirebilirsiniz, bu size hız kazandırır.

ek dosyayı inceleyiniz. (toplam metraz miktarının olmaması yanlış formül olduğundan değil, metraj sayfasında poz nosunun yanlış olmasındandır.)

Ekli dosyalar