DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Teşekkür ederim.Merhaba,
aşağıdaki linke de bir bakarmısın, sanırım aynı problem.
http://p2p.wrox.com/excel-vba/5118-how-get-microsoft-forms-2-0-object-library.html
kısaca aynı menüdeki browse seçeneğinden system32 altındaki FM20.dll seçilmeli, ozaman gelmesi gerekiyor.
İyi çalışmalarOlmaz böyle şey!
Sn halit3 çok teşekkür ederim. Olmaz sandım , oldu.
FM20.DLL dosyasını silmedim, FM20.DKK yaptım. Excel'i açtığımda "excel oluşturuluyor" dedi, system32 önümde açık olduğu için gördüm, yeniden FM20.DLL oluşturdu.
Ve, herşey yoluna girdi.
Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar,
Aslında bende pek anlamıyorum gözlemlediğim şu bu fm20.dll dosyası ofis proğramını kurarken sanal olarak zaten kurulmuş oluyor ayrıcı bu fm20.dll dosyasını sistem32 klasörünün içine koyduktan sonra regsvr32 ile aktifleştirince komut düğmeleri hiç çalışmıyor belkide proğramsal hatalarda olabilir ama bu fm20.dll dosyasını sistem32 klasöründen silince sorun kalmıyor.Selamlar,
Halit üstat sorunu çözmüşsünüz, ellerinize sağlık öncelikle.
Bilgi olması açısından meraklanıp internette bi araştırdım ve komik bir sebepten dolayı bu sorunla karşılaşıldığına şahit oldum. belkide ziya arkadaştaki problem de aynıydı. biz fm20.dll dosyasını biz dışardan system32 ye koyduk ama en önemli şeyi unuttuk, regserver'dan registry e kaydını yapıp makinaya restart verildimi problemin ortadan kalktığını öğrendim. (yazıyı yazanların yalancısıyım) ziya arkadaşımız olayı farklı farklı bir yönden yapmış anladığım kadarı ile, dll dosyasını kaldırararak componentleri tekrar çalıştırınca office ve windows dll dosyasını tekrar oluşturmuş ve otomotik olarak regserver a kayıt etmiş.
Üstadım Bu konuda yorumunuz nedir? doğrumudur sizce?
Bu fm20.dll dosyasını sistem32 klasörünün içinden tamamen silinÖteden beri çalıştığım dosyalar güncellenmiş haliyle tekrar kaydedildiği için sorun yok.
Ancak, boş bir excel kitabı açtığımda sorun devam ediyor. Nedeni, yeni açılan kitap eski hali ile açılıyor.
FM20.DLL'yi silerek kitabı istediğim hale getirebiliyorum. Bu hali ile "Kitap1" 'i bir yere kaydetmem gerektiğini biliyorum ama nereye,
Sub kaldır()
On Error Resume Next
For Each myRefs In Application.VBE.ActiveVBProject.References
If myRefs.Name = "MSForms" Then Application.VBE.ActiveVBProject.References.Remove myRefs
Next
Set ID = ThisWorkbook.VBProject.References
ID.AddFromGuid "{00062FFF-0000-0000-C000-000000000046}", 1, 0
End Sub
Sn Bogacank, tarafınızdan sorun tam olarak anlaşılmış ve ürettiğiniz çözüm de tam bu iş için. Yani sorun çözüldü. Teşekkür ederim.Merhaba,
Ben sorunuzda şu an bunu anlıyorum, fakat esas olan üstatlarımızn yorumudur. Eğer üstatlarımızın farklı bir yorumu yoksa denemenizi tavsiye ederim.
Fakat şunuda ayrıca bilmenizi istiyorum ki, bu malesef normal bir çözüm değil esas çözülmesi gereken FM20.dll dosyasının problemi, onunla ilgili bir araştırma yapıyorum, çözüm bulursam size ayrıca ileticem.
İyi Çalışmalar.