Microsoft Form 2.0 Object Library

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
-Tools
-References
sekmesi içeriğinde " Microsoft Form 2.0 Object Library " nesnesi yok. Microsoft sitesinden aradığımda karşıma çıkan bir iki seçeneği indirdim, işe yaramadı.
Başka ne yapabilrim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
İlginize teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz linki daha önce denemiştim, şimdi tekrar denedim. fm2paste.exe dosyasını çalıştır dediğimde güvenilmez digital imza uyarısı alıyorum ve dosya çalışmıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,

aşağıdaki linke de bir bakarmısın, sanırım aynı problem.

http://p2p.wrox.com/excel-vba/5118-how-get-microsoft-forms-2-0-object-library.html

kısaca aynı menüdeki browse seçeneğinden system32 altındaki FM20.dll seçilmeli, ozaman gelmesi gerekiyor.
Teşekkür ederim.
Nihayet becerdim ve FM20.dll dosyasını seçtim Form 2.0 Object Library yükledim.
Ancak,
-Araç çubukları
- Denetim araç kutusu aktif iken
herhangi bir nesne ekleyemiyorum. "Nesne eklenemiyor" mesajı veriyor.
Önceki çalışmalarımda eklediğim komut düğmesi ve benzeri nesneleri de tanımıyor.
References sekmesinde aktif olanlar (seçilmiş olan) şunlar.
- Visual Basic For Applications
- Microsoft excel 11.0 object library
- OLE otomation
- Microsoft office object library
- Microsoft form 2.0 object library

Selamlar,

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
vb6 da benimde başima gelmişti bu çözümünü nette ararken bulmuştum.
-Tools
-References
-Browse
açılan pencereden dosya adına (shdocvw.dll) bunu yaz ve aç düğmesine tıkla
daha sonra dosyayı kaydet ve kapatıp yeniden aç yukarıdaki işlemin aynısını bir daha yapınca sorun çözüldü.

Diğer taraftan excel içinde aynı durum söz konusu olabilirmi bilmiyorum denemek lazım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Maalesef, "Nesne eklenemiyor" mesajını almaya devam ediyorum.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Ofis 2003 için şu açıklamayı yapayım inşallah yanlışlık yoktur.
-Tools
-References
Microsoft form 2.0 object library nesnesinin açılımı (FM20.DLL) dosyası bu dosya zaten ofis proğramını yüklediğiniz zaman kendiliğinden yüklenmiş oluyor tools/referances bölümüne yüklemek gerekmiyor zaten

örnek olarak bir commandbutton eklemek için
toolbox/additional Controls/microsoft forms 2.0 commandbutton seçeneğine mause ile tıklarsak açılımı (FM20.DLL) dosyası olarak gözükür

Bunun dışında vb6 için yukarıdaki mesajımda bahsettiğim uygulama sorunu çözüyor aynı şeyi ofis 2003 de denedim herhalde (FM20.DLL) bu dosya olduğu için dosya kilitleniyor ve her açılışında hata uyurısı veriyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sanıyorum siz excel'in ingilizce versiyononu kullanıyorsunuz. Bişeyler anlatırken bu da sorun olacak belki ama sonuçta anlaşılıyor. FM20.DLL yükledim, sorun yok.
FM.20DLL yüklemeden önce de (Formlar içinden "Düğme1) nesnesi ekleyebiliyordum, eklyemediğim CommandButton. Eklenmeyen ve önceki dosyalarımda göründüğü halde çalışmayan CommandButton. En kötü yanı eski dosyalarımdaki CommandButton ların çalışmaması.
Sorunum yeni bir sorun değil ve çok acil çözülmesi gereken bir durumda değilim. Belirtme ihtiyacı duydum.
Selamlar,

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın Ziya
sistem32 klasörün içinden FM20.DLL dosyasını kaldırıp denermisiniz
bende bu dosyayı yükledim düğmeler çalışmamaya başladı kaldırınca çalıştı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Olmaz böyle şey!
Sn halit3 çok teşekkür ederim. Olmaz sandım , oldu.
FM20.DLL dosyasını silmedim, FM20.DKK yaptım. Excel'i açtığımda "excel oluşturuluyor" dedi, system32 önümde açık olduğu için gördüm, yeniden FM20.DLL oluşturdu.
Ve, herşey yoluna girdi.
Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar,

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Selamlar,

Halit üstat sorunu çözmüşsünüz, ellerinize sağlık öncelikle.

Bilgi olması açısından meraklanıp internette bi araştırdım ve komik bir sebepten dolayı bu sorunla karşılaşıldığına şahit oldum. belkide ziya arkadaştaki problem de aynıydı. biz fm20.dll dosyasını biz dışardan system32 ye koyduk ama en önemli şeyi unuttuk, regserver'dan registry e kaydını yapıp makinaya restart verildimi problemin ortadan kalktığını öğrendim. (yazıyı yazanların yalancısıyım) ziya arkadaşımız olayı farklı farklı bir yönden yapmış anladığım kadarı ile, dll dosyasını kaldırararak componentleri tekrar çalıştırınca office ve windows dll dosyasını tekrar oluşturmuş ve otomotik olarak regserver a kayıt etmiş.

Üstadım Bu konuda yorumunuz nedir? doğrumudur sizce?

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Olmaz böyle şey!
Sn halit3 çok teşekkür ederim. Olmaz sandım , oldu.
FM20.DLL dosyasını silmedim, FM20.DKK yaptım. Excel'i açtığımda "excel oluşturuluyor" dedi, system32 önümde açık olduğu için gördüm, yeniden FM20.DLL oluşturdu.
Ve, herşey yoluna girdi.
Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar,
İyi çalışmalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Selamlar,

Halit üstat sorunu çözmüşsünüz, ellerinize sağlık öncelikle.

Bilgi olması açısından meraklanıp internette bi araştırdım ve komik bir sebepten dolayı bu sorunla karşılaşıldığına şahit oldum. belkide ziya arkadaştaki problem de aynıydı. biz fm20.dll dosyasını biz dışardan system32 ye koyduk ama en önemli şeyi unuttuk, regserver'dan registry e kaydını yapıp makinaya restart verildimi problemin ortadan kalktığını öğrendim. (yazıyı yazanların yalancısıyım) ziya arkadaşımız olayı farklı farklı bir yönden yapmış anladığım kadarı ile, dll dosyasını kaldırararak componentleri tekrar çalıştırınca office ve windows dll dosyasını tekrar oluşturmuş ve otomotik olarak regserver a kayıt etmiş.

Üstadım Bu konuda yorumunuz nedir? doğrumudur sizce?
Aslında bende pek anlamıyorum gözlemlediğim şu bu fm20.dll dosyası ofis proğramını kurarken sanal olarak zaten kurulmuş oluyor ayrıcı bu fm20.dll dosyasını sistem32 klasörünün içine koyduktan sonra regsvr32 ile aktifleştirince komut düğmeleri hiç çalışmıyor belkide proğramsal hatalarda olabilir ama bu fm20.dll dosyasını sistem32 klasöründen silince sorun kalmıyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
aslında ilginç bir konu, acaba dosya dışardan konulduğunda regserverda registry olmuyomu, birde bunların office sürümlerine ve yayınlanan güncellemelere göre versyonları değişiyormuş. müsadenizle ben bunu araştırıp dll dosyaları ile ilgli çalışmaları bir başlıkta toplamaya çalışıcam. biraz süreçli olacak ama değer herhalde.

Tekrar ellerinize sağlık. İyi Çalışmalar Dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn Bogachank,
Size de tekrar çok teşekkür ederim.
Selamlar,

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Öteden beri çalıştığım dosyalar güncellenmiş haliyle tekrar kaydedildiği için sorun yok.
Ancak, boş bir excel kitabı açtığımda sorun devam ediyor. Nedeni, yeni açılan kitap eski hali ile açılıyor.
FM20.DLL'yi silerek kitabı istediğim hale getirebiliyorum. Bu hali ile "Kitap1" 'i bir yere kaydetmem gerektiğini biliyorum ama nereye,

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Merhaba,
Aslında teşekkürünüzü ben değil sorunu çözen Halit üstadımız hakediyor ki siz zaten bunu yapmışsınız.

Bence kitap1 dediğiniz bir şablon (template) ve bu durumda excelin normal şablonunun yanına normal2 gibi bir adla kayıt edebilirsiniz.

Farklı kayıt et seçeneği ile dosyanızın türünü excel şablonu diye seçerseniz otomatik olarak kayıt edeceği yeri açması gerekir fakat açmaz ise C:\Program Files\Microsoft Office\Templates\ Language ID Number adresine kayıt edebilirsiniz. (Language ID Number yüklenen excel için bir dil kodu numarasıdır. ingilizce için bu kod 1033 türkçe için 1055 tir. bu durumda sizin adresiniz "C:\Program Files\Microsoft Office\Templates\1055\" olacaktır.

Yanlız kayıt yapoarken muhakkak farklı kayıt et seçeneğinden kayıt tipini office şablonu olarak seçmelisiniz. aksi takdirde uzantı farklı olacağı için office bunu bir şablon olarak görmez.

Office şablonlarına yönelik aşağıdaki linki de incelemenizi tavsiye ederim.

http://support.microsoft.com/kb/889495

Ben sorunuzda şu an bunu anlıyorum, fakat esas olan üstatlarımızn yorumudur. Eğer üstatlarımızın farklı bir yorumu yoksa denemenizi tavsiye ederim.

Fakat şunuda ayrıca bilmenizi istiyorum ki, bu malesef normal bir çözüm değil esas çözülmesi gereken FM20.dll dosyasının problemi, onunla ilgili bir araştırma yapıyorum, çözüm bulursam size ayrıca ileticem.

İyi Çalışmalar.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Öteden beri çalıştığım dosyalar güncellenmiş haliyle tekrar kaydedildiği için sorun yok.
Ancak, boş bir excel kitabı açtığımda sorun devam ediyor. Nedeni, yeni açılan kitap eski hali ile açılıyor.
FM20.DLL'yi silerek kitabı istediğim hale getirebiliyorum. Bu hali ile "Kitap1" 'i bir yere kaydetmem gerektiğini biliyorum ama nereye,
Bu fm20.dll dosyasını sistem32 klasörünün içinden tamamen silin
boş bir excel dosyası açın ve aşağıdaki kodu bir modül içine ekleyin ve bir kaç kez çalıştırın dosyayı kayıt edip kapatın ve yeniden açın aynı durum olacakmı daha sonra başka yeni bir excel dosyası oluşturun ve onu açın gözlemleyin aynı sorun devam ediyormu.? Eğer sorun devam ediyorsa ofis proğramını kaldırın bilgisayarı kapatıp geniden açın ve ofis proğramını yenidin yüklümüyi deneyin.

Kod:
Sub kaldır()
On Error Resume Next
    For Each myRefs In Application.VBE.ActiveVBProject.References
     If myRefs.Name = "MSForms" Then Application.VBE.ActiveVBProject.References.Remove myRefs
    Next
    Set ID = ThisWorkbook.VBProject.References
    ID.AddFromGuid "{00062FFF-0000-0000-C000-000000000046}", 1, 0
End Sub
not: kod bu siteden alınmıştır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,

Ben sorunuzda şu an bunu anlıyorum, fakat esas olan üstatlarımızn yorumudur. Eğer üstatlarımızın farklı bir yorumu yoksa denemenizi tavsiye ederim.

Fakat şunuda ayrıca bilmenizi istiyorum ki, bu malesef normal bir çözüm değil esas çözülmesi gereken FM20.dll dosyasının problemi, onunla ilgili bir araştırma yapıyorum, çözüm bulursam size ayrıca ileticem.

İyi Çalışmalar.
Sn Bogacank, tarafınızdan sorun tam olarak anlaşılmış ve ürettiğiniz çözüm de tam bu iş için. Yani sorun çözüldü. Teşekkür ederim.
Ayrıca, FM20.DLL sorununu Sn halit3 'ün (önceki mesajında) önerdiği şekilde çözdüm. Yani, FM20.DLL'yi siliyorsunuz, excel'i tekrar açtığınızda gözünüzle dahi takip ediyorsunuz FM20.DLL'yi program tekrar oluşturuyor. Yeni oluşturulan dosya ise gayet güzel çalışıyor.
Sn halit3 size de tekrar teşekkür ederim. Değerli vakitlerinizi ayırdınız, bilginizi paylaştınız.