Mizan Cari Karşılaştırma

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-09-2025
yukarıdaki sorum ile aldığım cevaplara tekrar teşkkür etmek isterim; fakat buradan sonra listeyi kontrol etmek aşırı derece de göz yoruyor ve vakit alıyor;
tabloyu güncelledik;
*Mizan *Cari *Mizan-Cari *Mizan2 *Cari2 şeklinde; bu çalışma kitabından genel muhasebe de tuttuğumuz kayıtlar ile şirket ön muhasebesinden gelen dökümün kıyas edilmesi ve farkların bulunması amaçlanmaktadır; bu sebeple
1-Mizan ve cari ile eşleşenleri Mizan-Cari sayfasına örnekteki gibi;
2-Sadece Mizan da olanların ayrı gelmesini örnekteki gibi;
3-Sadece Cari de olanları ayrı gelmesini örnekteki gibi;
Sağlayabilir miyiz.
veya bu şekilde ayrı sayfalardan ziyade tek bir 2.sayfa da veriyi istediğim gibi farklı şekilde de yapılabilirmi;
Saygılar

Ekli dosyalar

bordo6181

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
15-04-2025
Bu olasılıkların ayırt edici bir özelliği var mı ?

Mizan ve cari olması için ne olması gerekiyor ?

Sadece Mizan , Sadece Cari olması için ne olması gerekiyor

Onları belirtirseniz Eğer komutu ile yapılabilir diye düşünüyorum

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
05-09-2025
Sayın @bordro6181
1-ayırt edici özellik şu şekilde "mizan" sayfasında ki cari unvanı ile (b sutunu); "cari" sayfasında ki cari unvanı (d sutunu) aynı ise ; ki örneği ni manuel yaptım "Mizan-Cari" sayfasında eşleşen

ADEM ŞAHİN

AHMET KAPLAN

N KARE YAPI İNŞAAT MİMARLIK MÜHENDİSLİK TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

firmaları hem mizan sayfasında var hemde cari sayfasında var buna göre yaptım;
2-sadece mizan olması demek den kasıt mizan sayfasında ismi olup ; cari sayfasında ismi olmayanların Mizan2'ye gelmesi; demek
3-sadece cari olması demek mizan sayfasında ismi olmayıp cari sayfasında olanların Cari 2 ye gelmesi demek;
aslında düşeyara; indis veya eğer ile olabilir sanırım ama kurgulayamadım;
Mizan-Cari + Mizan 2 + Cari 2 sayfaları özet istenen kısmı
Mizan ve Cari sayfaları ise veri sayfasıdır
anahtar burda cari isimlerin eşleşmesi fakat cari isimleri/unvanları mizan ve cari sayfasında farklı olabiliyor
Örneğin Mizan sayfasında Adem Şahin İken; Cari sayfasında ADEM ŞAH , Şahin Elektrik Adem Şahin gibi olabiliyor
umarım anlatabilmişimdir.

bordo6181

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
15-04-2025
" aslında düşeyara; indis veya eğer ile olabilir sanırım ama kurgulayamadım; "

Bende kurguyu tam oturtamadım.

Deneyelim şansımızı :)

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
hocam, ben sana bu tabloyu ayarlarım ama aynı kısıtların olması gerekli. örneğin ya hesap no nun mizan ve cari sayfasında olması lazım, ya da her iki sayfada da HESAP ADI ve C/H ünvanı adlarının aynı olması lazım.

hesap adları ile c/h ünvanlarını nasıl eşleştireceğiz ?

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
hocam ben sana programı yapacağım, sorun yok, ama istediğim bilgi lazım. ben şu an hesap adının ilk 10 karakterinin c/h ile eşleşiyorsa aynıdır diye ilerleyeceğim.

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
hocam ben çalışmayı tamamladım. şu an ilk 10 karaktere göre eşleme yapıyor. Bir çoğunu buldu ancak şöyle bir durum var. mesela AK ELEKTRİK mizan sayfasında var ALİ .... AK ELEKTRİK diye geçiyor ama cari sayfasında AK ELEKTRİK diye geçiyor. ilk 10 karakterler aynı olmazsa eşlemiyor. Bu farklı yöntemlerle bulunabilir ama parasal mevzular konuşuluyor. Bence riskli olur. Bunun yerine C/H Kodu ile hesap no arasında bir bağlantı bilgisi verebilirseniz onlar ile eşleştiririz ve hatasız ilerler.

Sayfa isimlerini, başlangıç satırlarını ve sütunların yerlerini değiştirmedikçe sistem çalışır. başlangıç satırları 6 dır. sütunlar standart kabul edilmiştir.

iyi günler

Ekli dosyalar

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
05-09-2025
sayın hmtstc; elinize emeğinize sağlık çok güzel çalışıyor bahsiniz üzere ilk 10 karakter eşliyor hücre içinde arasa imiş mümkün değil sanırım ama %70 işimi hafifletti kalan kısmı için dediğiniz üzere kodları eşleyerek veya isimleri işleyerek / değiştirerek %100 yapacağım çok teşekkür ederim; çok zaman tasarrufu sağlayacak Saygılar

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
Bir erp sistemine bağlı diye düşğnüyorum bu veriler. Sistem üzerinden hesap no ile ch cüzdan no ya da başka bir eşleme yapıp o veriyi verirseniz onu da otomatik yapabilirim, böylece %100eşleme yapar

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
05-09-2025
evet bir program dan alınıyor yarın gidicem ve ilgili programda özel kod; kod 1; kod2 ; grup kodu gibi bir şeyler ile bağlayacağım ve en kısa zamanda buradan dönüş yapacağım çok mersi

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
05-09-2025
Merhabalar dosyam çalışıyor bir sorum var fakat bundan böyle Mizan sayfasında hesap isimleri baş harfleri büyük diğerleri küçük şeklinde olacagi için caliatirsigimda eslesmeyecek kodu büyük küçük harf duyarlı şekilde güncellemek mumkunmu dur