modul çalışırken mesaj yazdırmak

Selam arkadaşlar ben bir modülü çalıştırdıktan sonra bitene kadar "lütfen bekleyiniz " mesajının ekranda gözükmesini istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Arkadaşlar Teşekürler.. Her gün bir şeyler ögreniyoruz sizlerin sayesinde..Takıldıgım bilmedigim bir şey oldugunda siz dosları yanımda hissediyor hemen soruyorum araştırıyorum inanın çok yardımcı oluyorsunuz ve ben size hep Teşekkür ediyorum.

Yine böyle bi sorunun devamını getirmek istiyorum;Şöyleki döngüyle 1 den 10000 ne kadar sayana kadar bekletiyoruz (lütfen bekleyiniz) yazısını ben şöyle bişey istesem makro işini bitirinceye kadar yazı ekranda kalsa makro bitince ekranda görünmese nasıl bir mantık uygulamak gerekir..Yardımlarınız için şimdiden Teşekür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Zaten eklediğim örnek dosyada yapılan işlem sizin istediğiniz tarzdadır. Makro başlarken form açılıyor ve bitincede kapanıyor.

Koddaki önemli satırlar kırmızı renkle belirtilmiştir. Sizde kendi kod yapınıza uyarlarken aynı sıralamaya uyarsanız problem yaşamazsınız.

Kod:
Sub TEST()
    Dim X As Long
    [COLOR=red][B]UserForm1.Show 0  [COLOR=blue]'Makromuza başlarken formu ekrana çağırıyoruz.[/COLOR][/B][/COLOR]
        For X = 1 To 10000
        [COLOR=red][B]DoEvents  [COLOR=blue]'Formun ekranda düzgün görünmesi için kullanılmıştır.[/COLOR] [/B][/COLOR]
        Cells(1, 1) = X
        Next
    [COLOR=red][B]Unload UserForm1  [COLOR=blue]'İşlem bittiği için formu kapatıyoruz.[/COLOR][/B][/COLOR]
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba. Sayın Korhan Ayhan. Kod çok çok güzel. Burada ve genel olarak "mesajı kapat" gibi bir kod var mı ?