Mouse 1 click ile clipboardı yapıştırma

Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
56
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar şu anki çalışmamda birden fazla kaynaktan veri alıp tek kaynakta topladığım için çoğu zaman kopyala yapıştır işlemi hem çok yorucu hem de çok sıkıcı oluyor. Sizlerden ricam bu konuda yapılabilecek makro vb. bir şey var mıdır acaba?

Örneğin Excel, Word vb.. ya da herhangi bir net sayfasından sağ tıklanıp kopyalanan ya da (CTRL+C) yapılıp bilgisayarda clipboard'a yani panoya kopyalanan verinin Excelde tek tık ile üzerine tıklanan hücreye yapıştırılması gibi..

Ya da şu şekilde olursa daha iyi olur

1) İlk tıklama ile hücre aktif hale gelsin. (Bundan kasıt normal zamanda, Excel'de bir hücreye 2 kez tıkladığımızda aktif hale gelmesi gibi..)

2) İkinci tıklama ile kopyalanan veriyi yapıştırsın..


Tabi bir şeyi de gözden kaçırmamamız lazım çalışma sayfasının normal kullanım zamanları için, bu işlevin bir On-Off görevi gören tuş vb. bir özelliği de olabilirse çok iyi olur. Bu fonksiyonu Açma-Kapatma gibi bir özelliği yapılamaz ise de olur. Kopyalamayı başka sayfada toplayıp sonra da normal çalışma sayfama aktarırım :)
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,246
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

İlgili sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayın. Kod herhangi bir hücrede çift tıklama yaptığınızda çalışır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Selection.PasteSpecial
    Cancel = True
End Sub
Boş bir modüle aşağıdaki kodları uygulayın. Daha sonra sayfanıza iki adet buton oluşturup "AKTIF" ve "PASIF" makrolarını bu butonlara tanımlayın.

Kod:
Public Kontrol

Sub AKTIF()
    Kontrol = False
End Sub

Sub PASIF()
    Kontrol = True
End Sub
Böylece "PASIF" makrosunu çalıştırdığınızda kopyalama işlemi iptal olacaktır.

Uygulamalı örnek dosya ektedir.
 

Ekli dosyalar

Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
56
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Koray bey sizi rahatsız edecem yine ama bu konuda sizden küçük bir ricam daha olacak lütfen . Şöyle ki bu örnek çalışmada mouse ile herhangi bir hücreye 1 kez tıkladığımız zaman o hücre aktif olsun istiyorum(aktif derken yani normalde boş bir hücreye 2 kez tıkladığımız hali gibi).. 2. tıklamada da kopyalama işlemini tamamlasın. Çünkü arşivdeki html. gibi sayfalarda tek satırda ama ayrı sütunlarda kaydedilen verilerin tek satrıda kopyalanıp yapıştırma işlemlerinde istenilen sonucu vermiyor :/
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,372
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodlar işinizi görür mü?

Doğrudan hücreye çift tıklamanız yeterli.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    
    On Error Resume Next
    ActiveSheet.Paste
    
End Sub
 
Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
56
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Necdet bey ilgilendiğiniz için size de ayrıca teşekkür ederim. Esas sorun şudur ki yani 1 tıklama ile hücrenin aktif hale gelmesi lazım. Örneğin normal bir excel sayfasını açın ve her hangi bir hücreye 2 kez tıklayın. İşte demek istediğim ilkin bunun gibi 1 tıklama ile olması şart..
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,372
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Yukarıda verdiğim kodları double Clik değil selection.change olayına bağlayın.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,372
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Worksheet_SelectionChange olayında çok mantıklı gelmedi, Korhan Bey'in kontrollü çalışması daha uygun.
Fakat Worksheet_BeforeDoubleClick daha mantıklı, çift tıklama ile hem hücreyi seçiyorsunuz hem de yapıştırmayı gerçekleştiriyorsunuz.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,246
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

#2 nolu mesajımda ki çift tıklama olayındaki kodu aşağıdaki şekilde değiştirirseniz kopyalama işlemini hücreyi editleyerek yapar. Yani F2 & CTRL+V tuşlarının yaptığı işlemi yapar.

Sanırım sizin istediğiniz işlemin bu şekilde olmasını istiyorsunuz.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    SendKeys "^v~", True
End Sub
 
Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
56
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
evet Koray bey bravo istediğim aynen bu şekilde
1)F2
2)CTRL+V işlevlerini görecek şekilde çift tıklamada kopyalama işleminin tamamlanmasını istiyorum #10 nolu mesajınızda dediklerinizi uyguladım ama hiç bir sonuç alamadım. Bir de Aktif-Pasif tuşları olmasa da olur bir sayfada hızlıca toparlayıp çalışma sayfama aktarırım bu verileri.. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum :) Bu makroya çok acil ihtiyacım var teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :)
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,246
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İşlemi aşağıdaki şekilde uygulayın.

Bu işlemi yapacağınız sayfayı tıklayın.
Alt bölümde sayfa adı üzerinde sağ klik yapın.
KOD GÖRÜNTÜLE seçeneğini seçin.
Açılan beyaz penceredeki eski kodu silip yeni verdiğim kodu uygulayın.
 
Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
56
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Koray bey lütfennn ::))) denedim olmadı bu sefer hiç kopyalamadı lütfen uygulamalı bir tane eklerseniz :)) çok çok mersi..
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,246
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İstediğiniz örnek dosya ektedir.
 

Ekli dosyalar

Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
56
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Koray bey size minettarım gerçekten ama bu sefer kopyalama işlevini yapmıyor :/ denediniz mi?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,246
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Evet denedim.

2003 ve 2013 versiyonlarında olumlu sonuç aldım.
 
Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
56
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Necdet bey size de ayrıca çok teşekkür ederim sizin de demek istediğinizi ancak demin çözebildim :)
 
Üst