sayın üstatlar benim sorunum şöyle ekte göreceğiniz hücreler gibi hazırlanmış 300 civarında sayfası olan çalışma kitabıyla araç takibi yapıyorum. İçinde bir sürü makro formül veri doğrulama mevcut. Buarada Necdet yesertener ve orion2 arkadaşlara teşekkür ederim bi veri doğrulamayı onların yardımıyla düzeltmiştim. tabi bu sayfalara ana sayfa olarak hazırladığım butonlara atanmış makrolarla ulaşıyorum benim yapmaya çalıştığım şey tam olarak şöyle; Ana sayfa ve bazı sayfalar hariç makroyla örneğin sayfa100 e ulaştığımda b6:g6 arası birleştirilmiş hücre aktif olarak önüme geliyor ilk seçili olan b6 g6 arası birleştirilmiş hücrenin rengi aktifken kırmızı olsun ayrılınca normal beyaz olsun ama sadece başlık hücresi üst taraftaki yada alt taraftaki biçimlendirmeleri etkilemeden tabi bu soldaki tablo alt alta bazen 8 bazen 10 adet var yanyana 2 adet var yani her araç için ayrı tablo yakıtına göre ise ayrı sayfalarda dolasıyla başlık hücre adresleri değişiyor bazen c43 h43 arasına denk geliyor bazen başka hücre aralığına buna göre değişken bir kod yazmak mümkünmü bu şöylede olabilir farenin yada klavye marifetiyle her gidilen hücre kırmızı olabilirmi. Şunuda belirtmeliyim yanlış hücreye bilgi girişini engellemek ve formüllere müdahale edilmesini engellemek amacıyla beyaz alanlar hariç diğer tüm hücreler kilitli ve sayfa korumalı sadece beyaz alanlar aktif. İlk etapta sadece başlık hücresi renkli olsa buda yeterli beyaz alanlardaki hücrelere gidildikçe renk değiştirmesi okadarda önemli değil ama olursa süper olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleme: