Mükerrer kayıt.

Excel Vers. ve Dili
excel profesyonel 2003
Arkadaşlar merhaba,
İlkönce bu foruma emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Mükerrer kayıt^ta sorun yaşıyorum, aşağıdaki kodlarda nerede hata yaptım bir türlü dün akşamdan bu yana çözemedim. Forumda da aradım ama inanın çözümü bulabileceğim bir koda ulaşamadım. Ayrıca dosyayı da ekliyorum. Yardım ederseniz memnun olurum. İyi çalışmalar dileklerimle...

Private Sub kaydet_Click()
Dim benzer As Range
Dim satırlar As Range
On Error Resume Next

For i = 5 To Sheets("GİRİŞLER").Range("c65536").End(xlUp).Row
If Sheets("GİRİŞLER").Range("c" & i).Value = TextBox11.Text And _
Sheets("GİRİŞLER").Range("f" & i).Value >= TextBox3.Text And _
Sheets("GİRİŞLER").Range("g" & i).Value <= TextBox3.Text Then
MsgBox "Aynı tarihler arası başka izin giremezsiniz...", vbCritical, "MÜKERRER KAYIT BULUNDU"
Exit Sub
End If
Next i
Range("b4").Select
'SIRA NO ATANIYOR
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
If Range("b5").Value = "" Then
Range("b5").Value = 1
Else
ActiveCell.Value = ActiveCell.Offset(-1, 0) + 1
End If

'İZİN BİLGİLERİ VERİ SAYFASINA KAYIT EDİLİYOR.
ActiveCell.Offset(0, 1).Value = TextBox11.Value
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = TextBox12.Value
ActiveCell.Offset(0, 3).Value = ComboBox1.Value
ActiveCell.Offset(0, 4).Value = TextBox14.Value
ActiveCell.Offset(0, 5).Value = TextBox3.Value
ActiveCell.Offset(0, 6).Value = TextBox13.Value
ActiveCell.Offset(0, 7).Value = TextBox17.Value
ActiveCell.Offset(0, 8).Value = TextBox15.Value
ActiveCell.Offset(0, 9).Value = TextBox18.Value
ActiveWorkbook.Save
MsgBox "İZİN BİLGİLERİ KAYIT EDİLDİ...", vbInformation, "KAYIT"

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
3 sütununda 2 textboxla ayni değerde olması gerekiyor.Sonuç almanız için.
Birde tabii küçük büyük harfe duyrlı kodlarınız.Textboxa yazılanlarla hücrelere yazılanlar 1e 1 ayni olmalı Küçük harflar küçük büyük harflar büüyük olmalı.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel profesyonel 2003
Say&#305;n Evren Bey
&#304;lginiz i&#231;in te&#351;ekk&#252;r ederim. K&#252;&#231;&#252;k B&#252;y&#252;k harfe duyarl&#305; oldu&#287;unun bilincinde olarak listeden se&#231;im yapt&#305;rd&#305;m. Ancak tarihi atmakta "takvim denetimini" kulland&#305;&#287;&#305;mdan format sorunu oldu&#287;undan &#246;t&#252;r&#252; hatam&#305;n oldu&#287;unu b&#246;ylelikle anlam&#305;&#351; oluyorum. h&#252;crede "gg.aa.yyyy" ancak textboxda denetimden kaynakland&#305;&#287;&#305;nda "aa.gg.yyyy" Bu format sorununu nas&#305;l &#231;&#246;zebilirm. Bu konuda yard&#305;mc&#305; olursan&#305;z memnun olursan&#305;z memnun olurum.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayın Evren Bey
İlginiz için teşekkür ederim. Küçük Büyük harfe duyarlı olduğunun bilincinde olarak listeden seçim yaptırdım. Ancak tarihi atmakta "takvim denetimini" kullandığımdan format sorunu olduğundan ötürü hatamın olduğunu böylelikle anlamış oluyorum. hücrede "gg.aa.yyyy" ancak textboxda denetimden kaynaklandığında "aa.gg.yyyy" Bu format sorununu nasıl çözebilirm. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olursanız memnun olurum.
Format sorunundan değilde demekki hücrelere verileri userformdan kayıt yapayıyorsunuz veya inputbox'tan txt nesnesi ile kayıt yapıyorsunuz ve hücrelere verileri tarih şeklinde değilde metin olarak atmışsınız.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel profesyonel 2003
Sayın Evren Bey,
Hücrelere UserForm üzerinden kayıt yapıyorum doğrudur. Ancak hücrelerdeki biçimlemeler tarih formatında "gg.aa.yyyy" olarak formatlanmıştır. Benim tahmin ettiğim TextBox'lara takvim denetiminden tarih seçip atadığımda TextBox'a "TextBox...Value=Format(Date,"gg.aa.yyy")" format girdiğim halde "aa.gg.yyyy" olarak tarih atıyor. Eğer, ilk mesajımdakı dosyayı inceleme imkanınız var ise umarım bir çözüm bulabiliriz.
İlginize teşekkür ederim.