Mükerrer kayıtları silme

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Arkadaşlar,

Bu siteden MÜKERRER KAYIT ÖRNEKLERİ olarak bir dosya indirdim. 15-16 sayfadan oluşmuş ve her sayfasında bir makroyu-kodu örnekle gösteren çok güzel bir dosya. Bu dosyadaki her sayfada uygulanan kodları, kendi dosyamdaki sayfalara nasıl uygularım? Office 2007 ye göre biraz ayrıntılı olarak anlatır mısınız? Kodları alıp kendi dosyamda çalıştırma şeklini anlatırsanız Allah razı olsun gerçekten..

Ben kendi dosyamda A stünunda yaklaşık 1800 satır arasında mükerrer kayıtları silmek istiyorum. Mesela AHMET kelimesinden 4 tane varsa, 1 tanesi duracak ve mükerrer olan 3 tanesi silinecek..

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
"Excel VBasic Kod Bankası Pro - Kod Sihirbazı" diye aratın, programı istediğiniz siteden indirin. Bu program ile istediğiniz yerden istediğiniz şekilde VBA kodlarını kopyalayıp, kendi dosyanıza otomatik ekleyebilirsiniz?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
...

Benim bir excel dosyamda 1800 satırlı 1. sayfada, A stünunda bulunan mükerrer kayıtları kırmızı ile işaretledim, kod kullanmadan koşullu biçimlendirme yaptım.

Şimdi bu mükerrer kayıtlarda fazla olan kayıtları silmek istiyorum. Yani mesela AHMET satırından 4 tane varsa, 1 tanesini tutacak ve kalan 3 tane mükerrer kaydı silecek. MEHMET isimli kayıttan 3 tane varsa 1 tanesini tutacak dosyada, kalan 2 taneyi silecek.

Bunu sağlayan kodlardan buldum çeşitli sitelerden, ayrıca KOD BANKASI PRO isimli dosyayı indirdim ve oradaki kodları kopyaladım. Sonra benim dosyamda 1. sayfada KODLARI GÖRÜNTÜLE dedim. Açılan boş sayfaya önceden kopyaladığım kodları yapıştırdım. Yukarıda bulunan yeşil renkli PLAY tuşuna tıkladım ama bana hata veriyor. Hata şöyle:

" The macros in this project are disabled. Please refer to the online help of the host application to determine how to enable macros "

diyor. Bilgisayarımda Office 2007'nin ÖĞRENCİ sürümü var. Yani WORD, EXCEL, ONE NOTE, POWERPOİNT yüklü. ACCESS yüklü değildir. Bu yüzden mi kodları çalıştıramamaktayım?

Ama mesela internetten MÜKERRER ÖRNEKLERİ diye bir dosya indirdim, Excel formatında, 15 sayfadan oluşan ve her sayfada mükerrer kayıtlarla ilgili kodlarla yapılabilecekleri örneklerle gösteren bir dosya idi. Bir sayfada mükerrerleri renklendirmiş, diğerinde silmiş, başka bir sayfasında A sütununda mükerrerli 20 satır varsa B sütunun da A'daki mükerrerlerden temizlenmiş olarak yeniden listelemiş. Bu örnekteki kodlar çalışıyor. Bu örnekteki kodları nasıl kendi excel dosyamda çalıştırabilirim. Office 2007 yüklü sistemimde.

Bana, bu kodları nasıl çalıştırabileceğimi, nereye kopyalayıp nerelere tıklamalar yapmam gerektiğini biraz ayrıntılı biçimde anlatırsanız hakikaten sevinirim.

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Office 2007 kullanan arkadaşların bu konuda size bilgi vermeleri daha doğru olacaktır. Office 2003 kullandığım için kodların VBA penceresine aktarılması konusunda yanlış bir bilgi vermek istemem. Saygılarımla...