Mükerrer kayıtları temizleyerek tablo oluşturmak

senuyurken

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-06-2025
Merhaba Arkadaşlar, Öncelikle tüm üyelere günaydınlar.
Arkadaşlar örnek dosyamda ihtiyacım olanı yazdım.
İki tablo arasındaki farkları bularak yeni bir tablo oluşturmak ve çift kayıtları temizlemek.

İlgilenirseniz çok çok memnun olurum.

Teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Kod:
Sub TEST()
    With Sheets("tamtablo")
        .Range("2:" & Rows.Count).ClearContents
        Sheets("tablo1").Range("A2:F" & Sheets("tablo1").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).Copy .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Offset(1)
        Sheets("tablo2 ").Range("A2:F" & Sheets("tablo2 ").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).Copy .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Offset(1)
        .Range("A1:F" & .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlYes
    End With
End Sub

senuyurken

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-06-2025
Kod:
Sub TEST()
    With Sheets("tamtablo")
        .Range("2:" & Rows.Count).ClearContents
        Sheets("tablo1").Range("A2:F" & Sheets("tablo1").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).Copy .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Offset(1)
        Sheets("tablo2 ").Range("A2:F" & Sheets("tablo2 ").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).Copy .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Offset(1)
        .Range("A1:F" & .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlYes
    End With
End Sub
Merhaba arkadaşım ; öncelikle yardımın için teşekkür ederim. Sanırım ben yanlış yazdım ,

Şimdi sütünlardaki tc kimlik numaraları, isimleri , telefon numaraları, farklı olabilir onlarıda kontrol ettirmek istedim.

Örneğin : tablo1 de ahmetin telefon numarası doğru , tablo 1 de yanlış. veya tc si yanlış bunu da bana kontrol etdip bildirsin istiyorum.

Çok teşekkür ederim.