mükerrer kayıtlarla ilgili bir soru

Excel Vers. ve Dili
2009 exel
arkadaşlar mükerrer kayıtlarla ilgili forumda epeyce araştırma yapmama rağmen bulduğum örneklerin hiçbiri sorunuma çözüm olmadı.benim yapmak istediğim şey tam anlamıyla mükerrer kayıt bulduğunda beni mesajla uyarması "bu kayıt daha önceden girilmiştir devam etmek istiyormusunuz" şeklinde.excel de irsaliyelerin aylık dökümlerini tutuyorum ve aynı veriyi tekrar girmemem için sistemin beni uyarması gerekior bu sayede hata yapma olasılığımı önleyebilir yada daha önceden girilmiş verilerde kontrol yaparken mükerrer verileri bulup düzeltebilirim peki bunu nasıl yapabilirim mümkün olduğunça çabuk bir cevaba ihtiyacım var ilginize teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-03-2020
alternatif olarakta

Private Sub CommandButton2_Click()
For Each ayni In Range("b2:b1000")
If ayni.Value = CStr(TextBox2.Value) Then
DUR4 = MsgBox("GİRMİŞ OLDUĞUNUZ VERİ KAYITLARDA BULUNMAKTADIR", vbYes, "YANLIŞ")
TextBox2.Value = ""
Exit Sub
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2009 exel
çok sağolun arkadaşlar akşama evden deneyeceğim

Excel Vers. ve Dili
2009 exel
çok sağol arkadaşım linke bamıştım pek işime yaramadı açıkçası oradakiler alternatif olarak yazdığında deneyeceğim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Veri doğrulama özel de eğersay formülünü kullanarak bu istediğinizi kolayca yapabilirsiniz.:cool:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
bulduğum örneklerin hiçbiri sorunuma çözüm olmadı.benim yapmak istediğim şey tam anlamıyla mükerrer kayıt bulduğunda beni mesajla uyarması "bu kayıt daha önceden girilmiştir devam etmek istiyormusunuz" şeklinde

çok sağol arkadaşım linke bamıştım pek işime yaramadı açıkçası

O linkte bu dedikleriniz hepsi var. Siz beceremedi iseniz o ayrı mesele.