Mükerrer yazılmış değerleri bulma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar merhaba. benim elimde A sütununda veriler var. ekte bir kaç tane rastgele değer yazdım ama benim elimde çok fazla. ben bu değerlerden daha önce yazılan varsa belirtmesini istiyorum. yani mükerrer yazan değeri örneğin b sütununda nasıl gösterebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Arkadaşlar merhaba. benim elimde A sütununda veriler var. ekte bir kaç tane rastgele değer yazdım ama benim elimde çok fazla. ben bu değerlerden daha önce yazılan varsa belirtmesini istiyorum. yani mükerrer yazan değeri örneğin b sütununda nasıl gösterebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Mükerer yazılan değerleri tek olarak mı kistelemek istiyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
şöyle anlatayım. liste de olabilir tek tek de. amacım bir çok veri bulunan A sütunundaki tekrarlanan değerleri bulmak. çalışmamda tekrar etmemesi gerekiyo. eğer anlaşılmaz anlattıysam daha detaylı bir örnek ekleyebilirim

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
şöyle anlatayım. liste de olabilir tek tek de. amacım bir çok veri bulunan A sütunundaki tekrarlanan değerleri bulmak. çalışmamda tekrar etmemesi gerekiyo. eğer anlaşılmaz anlattıysam daha detaylı bir örnek ekleyebilirim
Teke düşürmek isterseniz
Veri / Filtre / Gelişmiş / Benzersizleri seçeneğini kullanabilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
görmem gerekiyor ama hangi değeri tekrar girdiğimi. yani verilerimin a1den başladığını düşünürsek, b1e bir formül yazamaz mıyız? aşağıya doğru sürüklesem vs.?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
görmem gerekiyor ama hangi değeri tekrar girdiğimi. yani verilerimin a1den başladığını düşünürsek, b1e bir formül yazamaz mıyız? aşağıya doğru sürüklesem vs.?
Merhaba
Koşullubiçimlendirmede sütünu seçin ve
Kod:
=EĞERSAY(A:A;A1)>1
formülü girin desen olarak renk belirtip deneyin
aynı olanları renklendirecektir.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
tamam çok teşekkür ederim kardeşim, iyi çalışmalar. defalarca teşekkürler