müşteri depo stoklarının toplanması için kısa yol

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Ekte gönderdiğim tablo, aslında 80 tane bayi ve 300 ürün çeşidinin olduğu oldukça büyük bir tablodur. "depo stok tablosu" sheetinde 3 ayrı depoda, farklı müşterilere ait, ürünler yer almaktadır. Aynı depoda, aynı müşteriye ait birden fazla stok bilgisi olabileceği gibi, farklı depolarda da o müşteriye ait ürünler olmaktadır. Bu verilerden diğer sheette belirtilen "stok tablo" tablosu oluşturulmaktadır. Ürün koduna göre depo yeri belirtilmeksizin, müşterilere ait toplam stok bilgisine ulaşılmaktadır. Benim sorum ise; "stok tablo" sheetini hazırlarken önce pivot table'dan müşterilere ait ürünlerin stokların toplamını alıyorum, daha sonrada tablodaki ürünleri belli bir sıralaması olmadığı için müşteri müşteri stok verilerini "sumif" veya vlookup" ile fonksiyonu ile formülüze ediyorum, fakat bu çok uzun süre alıyor. daha kolay yapabileceğim bir yol olup olmadığını merak ediyorum, şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarımla,
Ersin

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Ekli örneği inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sn. Muygun,
İlginize çok teşekkür ederim, gönderdiğiniz dosya işimi çok kolaylaştırdı, ancak ben depo ayrımı yapmadan bayi stoklarını toplamak istiyorum. Sizin gönderdiğiniz tablodaki formülü alarak depo ayrımını kaldırdım ancak bir türlü başarılı olamadım. Depo ayrımı yapmaksızın, tüm depoların toplamını alarak, sadece bayi stoklarının toplamını nasıl görebilirim, yani benim gönderdiğim boş formattaki tablodaki gibi nasıl oluşturabilirim, bunun içinde sizden cevap alabilirsem çok sevinirim,
Saygılarımla,
Ersin

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Öncelikle formülün bir dizi formülü olması nedeniyle herhangi bir değişiklik sonunda formülden CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak çıkılması gerekir. (bunun sonucunda formülünüz { } parantezleri arasına alınır).
İlk örneğinizi depo ayırımlı ve depo ayırımsız olarak düzenledim inceleyin.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
:)

çok teşekkür ederim, harika oldu, ellerinize sağlık,