Müşteri Kara Liste Oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2007
Excel dosyasındaki Satışlar taplosunda internetten satışını yaptığım kitapların sipariş ve kargo takiplerini yapıyorum. Müşterilerin bazıları sipariş verdiği halde kargolarını almıyor. Bu müşterileri İADE isimli taploda takip ediyorum. Satış tablosuna yazdığım kişi eğer İADE tablosunda da var ise o kutucuk renk değiştirsin mesela siyah olsun. Forumu meşgul etmemk adına forumda araştırma yaptım. http://www.excel.web.tr/f50/otel-rezervasyon-tablosu-yardym-lutfen-t84300.html bu linkte aradığım var. Ama bu örneği kendime uyarlayamadım.
Excel 2007 dosyası.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Koşullu biçimlendirme ile hazırlanmıştır.

Koşullu biçimlendirmenin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki linki inceleyiniz.

2007 Excelde Koşullu Biçimlendirme (Resimli Anlatım)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Hocam linkini verdiğiniz koşullu biçimlendirme örneğini inceledim. Azda olsa aynı tabloda verilen örneği yapılışını biliyorum. Ama farklı tablolarda koşullu biçimlendirmeyi yapamıyorum. 1. mesasımda verdiğim diğer örnekte gibi olmasını istiyorum. Bu örnekte koşullu biçimlendirmede =EĞER(EĞERSAY(karaliste;B5)>0;1;0) şeklinde bir komutla yapılmış bu. Ekran görüntüsünü ekledim.

Sizin verdiğiniz örnek dosyasını açtım fakat dosyada koşullu biçimlendirme yok.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
son_59 isimli excel dosyasındaki komutu ekran görüntüsündeki gibi dosyama uyguluyorum ama sonuç elde edemiyorum. Ekran görüntüsü ektedir.

Ayrıca Excel 2003 formatında =EĞER(EĞERSAY(İADE;A2)>0;1;0) şeklinde verilen komutu =EĞER(EĞERSAY(İADE!$X$2)>0;1;0)
şeklinde yazdığımda hata veriyor.

İstediğim çözüm http://www.excel.web.tr/f50/otel-rezervasyon-tablosu-yardym-lutfen-t84300.html bu linkte verilmiş aslında. Kendi dosyama uyarlayamıyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Formülü incelerken =EĞER(EĞERSAY(İADE;A2)>0;1;0) İADE olarak görünen kısmın sayfa ismi değil alan olarak tanımlandığını farkına vararak çözüme ulaştım. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Bu arada gözümden kaçmış. Hoşbuldum.

Excel Vers. ve Dili
2007
Tabloya verileri elle manuel olarak girip enter tuşuna bastığımda formül çalışıyor. Ancak Verileri başka yerden Kopya ile alıp tabloya yapıştır yaptığımda formül çalışmıyor. Bunu nasıl halledebilirim. Dosya ektedir.

Ekli dosyalar