Müşterini Değeri Hesaplanması

Excel Vers. ve Dili
2003
Elimde kod numaraları olan otel müşterilerim var. sorun şu ki Excel e Müşterilerim birden fazla kaydedilmiş.
1.sorum:Mesela 14 numaralı müşterim bir gun 2 kişilik kayıt yaptırmıs ve 1 gece kalmıs, başka bir gun 1 kişilik kayıt yaptırmıs ve 1 gece kalmış.
Bana 14 numaralı musterinin toplamda kac adam gun kaldıgı bilgisi lazım.
Kısaca bana 14 numaralı musterinin degeri (2*1)+(1*1) den =3 demesini istiyorum.
2.sorum: birden fazla aynı oda verilmişse (mesela 205 numaralı oda)onun bilgisini de vermesini istiyorum.

Sizlere bilgilerimin bir kısmını gönderiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar...

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İstediğiniz işlemi ÖZET TABLO ile koaylıkla yapabilirsiniz. Ekte örnek dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz.

Veri eklerseniz tablolar üzerinde sağ klik yapın ve yenile seçeneğini seçin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Verdiğiniz örnek uzerinden musteri numaraları ve toplam degerini yanına yazdırdım. Boylece 1. soruma yanıt buldum.
1. soruya ek olarak toplam degeri en cok olan musteriden en az olan musteriye dogru sıralamayı nasıl yapabilirim? (excel bilgim cok az)
2. sorumda anlatamamıs oldugum şey; bana 201 numaralı odada toplam kac kişi kaldıgı bilgisi değil, A musterisinin en cok hangi odayı tercih ettiğidir.

size dosyamı gonderiyorum: 1.5 mb oldugu için buradan ekleyemedim.
cevap verdiğiniz için cok tesekkur ederim.
http://crm400.web.officelive.com/teammembers.aspx

rar kod:dortyuz

Excel Vers. ve Dili
2003
tamam 2. sorumu da yapabildim.ama toplam degeri en cok olan dan en aza dogru sıralayamıyorum. Tablo özetle kısmında sıralamayı nereden yapabilirim?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

K2 hücresinden sonraki herhangi bir hücre üzerinde sağ klik yapın.
ALAN AYARALARI seçeneğini seçin.
Ekrana gelen pencerede GELİŞMİŞ seçeneğini seçin.
Sıralama yönteminden AZALAN seçeneğini seçin.
Kullanılacak alan kısmından ise "Toplam Toplam kişi" seçeneğini seçin ve tamam deyin.

İstediğiniz işlemi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
2003
ewet işe yaradı Korcan bey cok tesekkur ederim