Muhasebe Programından Excele veri Aktarımında Ondalık Sayı

Excel Vers. ve Dili
2010/Türkçe
Herkese Merhaba,
Tüm bilgisayarlarda Excel 2010 ve windows 7 kullanıyorum.Ana Bilgisayarda kurulu muhasebe programından excele veri aktarırken 4 bilgisayar ondalık sayıyı 2 hane olarak aktarırken sadece bir bilgisayar ondalık haneyi 4 hane olarak alıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2010/Türkçe
Benim hazırladığım bir program yok. Muhasebe Programı raporları Otomatik olarak excele atıyor.

Excel Vers. ve Dili
excel türkçe
Merhaba, verdiğiniz bilgilerden bir şey anlaşılmıyor.

Aynı raporu farklı pclerde farklı biçimlendirme ile mi alıyorsunuz?
Ondalıkların yuvarlanması sırasında sayı biçimlendirmesi yapıyorsa veya değerleri yuvarlıyorsa farklı durumlar var demektir.

Örneğin;
Asıl değer: 12,50823 TL
  • Biçimsel Yuvarlama: 12,51 TL (excel 12,50823 TL verisini korur ancak görselde 12,51 TL yapar)
  • Gerçek Yuvarlama: 12,51 TL (excel değeri 12,51 TL yapar,bu istenmeyen hesap farklılıkları oluşturur)

Sorununuzun hangisi olduğunu belirtmeniz bile yeterli olabilir. Sadece ondalık hanelerdeki farklılıklardan bahsetmişsiniz.
Paket programınızın rapor seçenekleriyle ilgili bir durum olabileceği gibi excel ayarlarınızdaki biçimlendirme ayarlarıyla da ilgili olabilir.

Excel Vers. ve Dili
2010/Türkçe
Merhaba Sayın cokcu,
Ana Bilgisayarda bulunan muhasebe programından A Terminal bilgisayardan Rapor alıyorum bu rapor üzerinde hiç bir işlem yapmadan bir butonla rapor excel sayfasında açılıyor. Muhasebe Programındaki raporda sayıların ondalık hanesi 2 basamak olmasına rağmen excele 5 basamak olarak geliyor.15,12345 şeklinde gelen sayıyı mecburen sayı biçimlendirmesi ile 15,12 biçimine getiriyorum.
Ancak aynı raporu B Terminal bilgisayardan aldığımda ondalık hane otomatik olarak 2 basamak geliyor.
Ana Bilgisayar Muhasebe Program Raporunda sayı biçimi 15,12
Rapor Excele gönderildiğinde

A Terminal bilgisayardan rapor alınınca excelde 15,12345
B veya C veya D Terminal bilgisayardan rapor alınınca excelde 15,12

şeklinde sayı biçimlendirmesi oluşuyor. Diğerlerinde 2 basamak olduğu halde A bilgisayarda neden 5 basamak oluyor. Butonlara basarak rapor alıp butona basarak excele gönderiyorum. Yani hiç bir müdahalede bulunmuyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim.İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
excel türkçe
Gerçek değere ilave olarak ondalıklar ekleniyorsa kullandığınız programın neden olduğu bir sorun. Excel rapora sonradan bir ilave yapması mümkün değil.

Programın ismini vermek istemiyorsunuz sanırım. Arayüzünü bilen birisinden yardım almanız gerekir.

Excel Vers. ve Dili
2010/Türkçe
Sayın Cokcu,
İlginiz için teşekkür ederim. benim dikkatimi çeken 5 bilgisayardan sadece birinde bu sorunun oluşması. Programın dışında sorunlu bilgisayarda veya excelde bir ayar yapmam gerektiğini düşündüğüm için konuyu yazdım .Teşekkür ederim