cems
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- office 2010 tr 32bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 13-06-2029
Sitede eski örnekler araştırdım anlamak ve çalıştırmak için , hata vermese de bu kod resmi çağırmıyor , hatayı bulamıyorum.
C:\personelfoto klasörü içinde fotoğraflar ve bir de fotoyok resmi var, fotolar .jpg ve adları tc no dur. "fotoyok" resmi aynı resim image1 in arka plan fotosu .
Sorun , textbox31 de yazılan tc kimliğe ait fotolar gelse de , fotosu olmayan kişinin datası gelirken resmi bir önce çağrılan kişinin resminin silinmemesi ile başladı.
Araştırırken ekteki kodu uyarladım ama bu sefer de datalar gelse de image1 deki arka plan resminin de silinmesi ama hiçbirinin resminin gelmemesi ve şahsın resmi yok " mesajının , foto var olduğu halde yukselmesi olarak çıkmaza girdi ve sormaya karar verdim.
Basitçe istediğim işlev : C altındaki personelfoto klasöründe bulunan ve adları tcno olan resimler bul tuşuna bağlı ek işlev olarak , textbox31 deki tcno ile eşleştiğinde resmi image1 nesnesinde görüntülemek , eşleşmediğinde ise fotoyok adlı arkaplandaki resmin görüntüde kalması.
Bunun için alltta verdiğim kodlarda nasıl bir düzeltme gerekir ya da daha basit bir resim çağırma kodu kullanmak doğru olacak ?
C:\personelfoto klasörü içinde fotoğraflar ve bir de fotoyok resmi var, fotolar .jpg ve adları tc no dur. "fotoyok" resmi aynı resim image1 in arka plan fotosu .
Sorun , textbox31 de yazılan tc kimliğe ait fotolar gelse de , fotosu olmayan kişinin datası gelirken resmi bir önce çağrılan kişinin resminin silinmemesi ile başladı.
Araştırırken ekteki kodu uyarladım ama bu sefer de datalar gelse de image1 deki arka plan resminin de silinmesi ama hiçbirinin resminin gelmemesi ve şahsın resmi yok " mesajının , foto var olduğu halde yukselmesi olarak çıkmaza girdi ve sormaya karar verdim.
Basitçe istediğim işlev : C altındaki personelfoto klasöründe bulunan ve adları tcno olan resimler bul tuşuna bağlı ek işlev olarak , textbox31 deki tcno ile eşleştiğinde resmi image1 nesnesinde görüntülemek , eşleşmediğinde ise fotoyok adlı arkaplandaki resmin görüntüde kalması.
Bunun için alltta verdiğim kodlarda nasıl bir düzeltme gerekir ya da daha basit bir resim çağırma kodu kullanmak doğru olacak ?
Kod:
Private Sub CommandButton51_Click()
Sheets("personeldata").Select
Set bul = Range("a:a").Find(TextBox30)
If Not bul Is Nothing Then
bul.Offset(0, 1).Select
TextBox30 = bul.Value
TextBox31 = bul.Offset(0, 1).Value
TextBox32 = bul.Offset(0, 2).Value
TextBox33 = bul.Offset(0, 3).Value
TextBox34 = bul.Offset(0, 4).Value
TextBox35 = bul.Offset(0, 5).Value
TextBox36 = bul.Offset(0, 6).Value
TextBox37 = bul.Offset(0, 7).Value
TextBox38 = bul.Offset(0, 8).Value
TextBox39 = bul.Offset(0, 9).Value
TextBox40 = bul.Offset(0, 10).Value
Dim Hedef, resimadi, Dosya, uzanti
Hedef = ThisWorkbook.Path & "\personelfoto\"
resimadi = TextBox31.Value
uzanti = ".jpg"
Dosya = Hedef & resimadi & uzanti
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").FileExists(personelfoto) = True Then
Image1.Picture = LoadPicture(personelfoto)
Else
Dosya = Hedef & "\fotoyok.jpg"
Userform1.Image1.Picture = LoadPicture(personelfoto)
MsgBox "ŞAHSA AİT RESİM YOK. "
End If
MsgBox "Aranan veri bulunamadı!", vbCritical
Dim i As Byte
For i = 31 To 39
Me.Controls("textbox" & i) = ""
Next i
End If
ThisWorkbook.Save
End Sub