ArkadaŞlar İŞİmle Alakali Bİr Şey Yapmak İstİyorum Ve Yaptim Da Ama Çok Fazla KarmaŞik Oldu Ektekİ Dosyada AnlattiĞim Şeylerİ Daha Estetİk Ve SaĞlikli Nasil Yapabİlİrİm Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm
Merhaba albay420;
Öncelikle tablonuzda 2 saat soğan aradım. olamayacağı hiç aklıma gelmedi (üstelik tablodaki örnek ürünlerin hiç biri yok!!!) belkide tabloda veri bulamayan çözümden vazgeçti.
Tablonuzda belirttiğiniz kısımların birçoğu tamam ama bence hala eksik
ör: kdv için veri sayfanızda oran belirlemeniz gerek.
boş satırların gizlenmesi için makro daha iyi olurdu (ben süz ile yaptım)
tabloyu inceleyin eksik olan kısımlara çözüm üretmeye çalışalım.
İyi çalışmalar.
teşekkür ederim tablolardaki bilgileri gelişi güzel yazdım hiç farkında değilim gerekirse ana kod sayfsındaki isimleri güncelleyebilirim
muygun kardeş öncelikle emeğine teşekkürler bu gri bölmeli yere bilgileri gir demişsin ama ben o kalem malları önceki sayfadan alıyorum artı bilgileri otomatik veya elle kodda olmasına göre girdiğimiz zaman aynı üç dilimlerde alt toplamı nasıl yapıcam 150.01.01 ler 150.01.02 gibi
Slm.
Verdiğiniz örnek tabloda kuru gıda sayfasındaki ürünler ile taşınır sayfasındakiler birebir örtüşmüyordu o nedenle ayrı ayrı düzenlendiğini düşündüm.
1-taşınır sayfasındaki kodlar sabit mi? (yoksa girilen ürüne göre değişken mi?)
2-taşınır sayfasında kodlara ait toplam satırları (ürün olmasa dahi) sabit mi kalacak. (bunun dışındaki boş satırları mı gizleyeceksiniz?)
3-ayrıdığınız alandan fazla ilgili kodda ürün varsa ne olacak?
bunları cevaplarsanız tablo yeniden düzenlenebilir.
İyi çalışmalar.
1-taşınır sayfasındaki kodlar devletin belirlediği malzeme kodlarıdır malzeme yazıldığı zaman kodlar düşey ara formülünden daha gelişmiş olmalı aynı zamanda kodlar tarafındanda il üç dilime göre sıralanmalı ve ara toplamlar alınacak 150.02.01.03 lük bir kod 150.02.01 toplamları gibi vede sıralanmalı 150.02.02-150.03.01 gibi
2-hayır ürünün kodlarıdır hangi ürün yazılırsa o kod gelecek
3-ayırdığım alan iş bittikten sonra gizlenecekse fazla ayırmak önemli değil
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.