Nasıl anlatacağımı bilemediğimden Başlık bulamadım

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr - excel2007 tr
Arkadaşlar günaydın

İnanın pazartesi gününden beri hemen hemen tüm konu başlıklarına baktım forumda bazı kelimelerle arattım, ya benim odun kafalılığımdan kaynaklı, yada forumda olmadığından bulamadım. Benim isteğim şu şekildedir,

Bir Excel sayfası düşünün A sütununda (İL) B sütünün da ( Marka ) C sütünün da (Servis İsmi ) D sütünün da (Adres) işte diğer sütunlarda da telefon, mail adresi gibi düşünün. Ancak Excel sayfasında sadece tek bu satır olacak, ben İL kısmına tıklayıp altta açılan illerden ADANA yı seçtiğimde bana Adana da çalıştığımız otomotiv servislerinin ismini verecek. Veya B sütununda ki Marka kısmına tıklayıp FORD seçtik bana tüm illerdeki çalıştığımız ford servislerinin bilgilerini versin. Yoksa çok şey mi istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden sonsuz teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Uygar bey

çok güzel örneklemişsiniz teşekkür ederim ancak benim istediğim yine bu değil. Şu linkteki olayı incelermisiniz.

http://www.yksigorta.com.tr/MechanicCompanies.aspx?contentID=382

benim istediğim bu durumun aynısının excelde olması. yani excelde de bu şekilde duracak tek satır olarak, il seçinize tıklayıp ili seçtiğinde hemen alt kısmına çalıştığımız servisleri sıralayacak

Ekli dosyalar

simdi daha iyi anlattınız. ama malesef bu isteğiniz beni aşar.
üstadların cevap vermesi gerekir.
kolay gelsin.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
dosyanız ekte

aranan değer ve hangi sutunda aranacağını kutucuklara yazıp AKTAR butonuna bastığınızda o kriterlere ait süzülenler Sayfa2 ye aktarılmasını sağlayacaktırl

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim. Uygar bey'in göndermiş olduğu özet tablo da işimi görür esasında benim istediğim şey şu linkteki olayın aynısıydı.

http://www.yksigorta.com.tr/Mechanic...?contentID=382

Örnek; Excel sayfa 2 de 2 nolu satırda sadece İL SEÇİNİZ, MARKA SEÇİNİZ, SERVİS TİPİ, gibi 4-5 tane sütun olacaktı alt kısmında hiç bir şey gözükmeyecekti. sadece ili seçtiğinde o ilde kaç servisle çalışıyorsak onun bilgileri gelecekti. Verdiğim linktekinin aynısının Excel versiyonu yani.