• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nasıl bir fonksiyon kullanılmalı

merhaba arkadaşlar.
1. ekte verdiğim ilk dosyada kendim oluşturduğum tablo mevcut.
a:) sayfa 1 de aldığım veya işlem yaptığım hissenin adını yazarken açıaln listeden oraya gelmesini istiyorum.
b) bu sayfada bulunan bütün veriler dıştan veri al yöntemi ile web sitesinden aldığım hisse değerleri ve 15 dk bir güncelleniyor. Burda yapmak istediğim 1. sayfada kayıt yaptığım zaman bu listeye bakarak oraya hissenin güncel fiyatının yansıması ve 2. sayfada fiyat güncelleştikçe 1. sayfadaki fiyatın da güncellenmesini istiyorum.

2. bir dosya ekleyeceğim bunu yabancı bir siteden bulmuştum, pek anlayamadım. aslında güzel bir tablo yapmışlar ama. Bunu eklememdeki sebep, sayfanın altına Satır ekle ve satır çıkar ikonları koymuşlar, bende bunu sayfamda yapmak istiyorum.

Son olarak bir onay kutusu koyarak, satış için onayladığımda o işlemi açılacak geçmiş işlemler sayası diye açılan sayfaya tarihine göre kayıt etsin istiyorum.Bu kaydı yapınca da kasa nakit kısmının artması gerekiyor.

bu konuları çözmem de yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bilen veya yardım edecek allahın bir kulu yok mu bu forumda
günlerdir uğraşıyorum 3-5 formülü yazamadım yada bulamadım.
bilenlerin 5 dk da yapabileceği şeyler oysa

tek tek sorsan cevap bulursun kademe kademe

önce vba dan sayfa2 ye bu kodu yapıştır ;

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim bul_sat As Long, son_sat As Long
Dim cll As Range, rng As Range
Dim ara_alan As Range, bul_alan As Range
Dim krit As Variant

son_sat = Sayfa2.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row
son_sat2 = Sayfa1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
For Each cll In Sayfa1.Range("a6:a" & son_sat2)
On Error Resume Next
krit = cll.Value
Set ara_alan = Sayfa2.Range("b4:b" & son_sat)
Set bul_alan = ara_alan.Find(krit, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
If Not bul_alan Is Nothing Then
bul_sat = bul_alan.Row
Set rng = Sayfa2.Range("c" & bul_sat)
rng.Copy Destination:=Sayfa1.Range("b" & cll.Row)
End If
Next
MsgBox "birim fiyat güncellendi " _
& Time
Sayfa1.Select
End Sub
sayfa 1 de aldığım veya işlem yaptığım hissenin adını yazarken açıaln listeden oraya gelmesini istiyorum.
b) bu sayfada bulunan bütün veriler dıştan veri al yöntemi ile web sitesinden aldığım hisse değerleri ve 15 dk bir güncelleniyor. Burda yapmak istediğim 1. sayfada kayıt yaptığım zaman bu listeye bakarak oraya hissenin güncel fiyatının yansıması ve 2. sayfada fiyat güncelleştikçe 1. sayfadaki fiyatın da güncellenmesini istiyorum.
bu tamam

Son düzenleme:
verdiğiniz kod için teşekkür ederim.
kod görüntüle diyerek vba yı açtım.
2. sayfa içerisine verdiğiniz kodu girdim. kapattım.

2. sayfa da ise herhangi bir yere tıkladığımda fiyat güncellendi diye uyarı veriyor. Başka bir değişiklik göremedim.
yapmak istediğim kısaca şu.
2. sayfada internetten alınan hisse fiyatları listeli halde bulunuyor.
a) 1. sayfada alım-satım yaparken hisse adı yazıyorum. burda hisse adı aşağı açılan listeden seçilebilsin istiyorum.
b:) 1. sayfada alım ve satım olarak 2 satırda kayıt yapıyorum. Satış satırındaki hisse fiyatı, 2 sayfada sürekli güncel olduğu için ben sayfayı açtığımda otomatik olarak oraya bakarak güncellesin istiyorum.

son olarak 1. sayfada ne işlem yaparsam yapayım alım satım vs. komisyonlarda içine katılarak nakit kalan kısmı hesaplansın istiyorum. Yani her işlemden sonra ne kadar nakitim var diye her işlemde tek tek hesaplamak istemiyorum.
kasadaki nakit kısmı aldığımda düşsün, sattığımda artsın istiyorum.
yazarken basit geliyor ama zor sanırım

birim fiyat güncellendi diyor. Nedir bu. İnternetten alınan fiyat mı yoksa benim 1. sayfamda ki fiyat mı güncelleniyor. Her ikisindede güncelleme göremedim

sayfa2.de artık işiniz kalmadı ; sayfa1 deki birim fiyat kısmı hisse senedi adına karşılık geleni bulup sayfa1 birim fiyatı güncelledi ;

web sorgusu bitince otomatik sayfa1 h.senedi birim fiyattan bahsediyorum;

sayfa1 deki listeden h senedi adı için ; a6 sanırım birleştirme yaptıgınız hücreyi seçin veri doğrulamaya tıklayıp liste seçenegini seçin ;
sayfa2 deki h senedi adlarını gösterip çıkın

a6 hücresini aşagıya dogru sürükleyerek copyalayın açılır listeden adanac.; kalekim vs senet adları çıkacaktır

teşekkür ederim yardımların için abim.
ancak işe yarayıp yaramadığını anlayamadım ne yazıkki.
1. sayfada yeni hisseadı yazıyorum fiyatını getirmiyor, alım fiyatını yazıyorum güncel fiyatı getirmiyor yada ben yapamıyorum.
open office yi 2003 e çevirip kayıt yapıyorum, burdada salt okunur oluy ne 2. sayfada veri alabiliyor nede 1. sayfada yapmaya çalıştığımız şeyler oluyor.
Anlayacağınız çıkamadım işin içinden.
Sizi daha fazla yormuyum böyle kalsın önemli değil

o makro ;sayfa 2 deki c stunundaki satırları sayfa1 deki b stununa kopyalar sadece eşleme varsa ;
yapıkredi yazısını sayfa2 de arar varsa o satırdaki c stununa denk gelen yeri sayfa1 re yapı kredinin karşınına ;b stununaki hücreye kopyalar . xlsm 2010 oldugundan salt okunur açılıyor senin örnek dosyanda bende salt okunur açılıyor :) burda çeviriyorum bende xls ye

ayrıca yazar yazmaz veri gelsin istiyorsan sayfa1 selection change olayına aynı makroyu koy msgbox birim fiyat güncellendi_& time bölümünü sil

ikinci bir veri daha kopyalanacak anladıgım kadarıyla o veri sayfa2de hangi stunda ? yazılı değil

abi anladım.
1. sayafa açılan liste yapmaya çalışıyorum. veri-doğrulamadan
ancak başka sayfalara atıfta bulunamazsın diyip izin vermiyor. başka ne yapabilirim

liste olayını seç kaynak kısmında sayfa2 deki adanadan z harfine kadar seç

tamam abi onu yaptım o ksımını da biliyorum da.
kaynak kısmına seçmek için tıkladığımda 2. sayfaya geçmeme izin vermiyor.
manuel olarak yazdım olması gereken formülü bu seferde başka sayfaya atıfta bulunamazsın diyor.

senin forma yolladıgın ilk dosyanı güncelleyip geri yükleyim olursa olur olmazsa download 2010

sanırım oda olmayacak o yüzden sen sayfa2 den senet isimlerini sayfa1 de bir satıra kopyala; veri dogrulamadan sayfa1deki hücreleri göster zaten onlar sabit...

ok tamam.
o kısmı hallederim
1. sayfada boş kullanmadığım bir yere =hücre adresi şeklinde alt alta yazarak hisse isimlerini 2. sayfadan alırım. sonrada oraya doğrulama-liste yapar çözerim o kolay da hala hisse fiyatının 2. sayfaya göre güncelleme işi olmadı. dediğin gibi makroyu değiştirerek 1. sayfaya da yazdım ama bir şey değişmedi. belki de ben manuel olarak hisse adını yazıp 2. sayfa ile eşleştiremiyorum.
bi yapayım da şunu sonra yazarım durumunu

sayfa2 den alınacak 2 ci veri hangi stunda biriim fiyat kısmına kadar işlem tamam mı?;

birde 2 hücreyi birleştirdiğin için makro 2 ci veriyi kopyalamaz sanırım birleştirlmiş hücreleri ayırman gerekecek a6 hücresi ve altındakiler ; a7 = a6 yaparak bu sorunda ortadan kalkar;

abi liste olayını hallettim güzel oldu teşekjkür ederim.
diğer kısma gelince. birleştirdiğim hücre sadece hisse adı kısmında. orda da bir sıkıntı görünmüyor.
diğer taraftan güncel fiyatı aktarması için yaptığımız makro ile alış fiyatı güncelleniyor. yani iki satır koymuşumya her hücreye onun 1. satırı güncelleniyor. Onu ben elle alım yaptığımda yazmalıyım. o değişmeyecek zaten. anca ek alım yaptığımda değişir. Sayfada ki fiyat güncelleme 2. satırlarda oalcak. Gördüğüm kadarı ile onda yok ama 1. satırı güncelliyor. Onu iptal edip 2. satırı güncelleştirmeliyiz.

Geri