nasıl yazabilirim formülü ya da makroyu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar merhaba;

Yapmak istediğim fakat nasıl yapacağımı bilemediğim 30 bin satırlık bir datam var.
Şimdi diyelim ki elimizde iki ayrı tablo var.
Ekte örneği var bu iki tabloda A1=I1 hücresi B1=J1 sütununa eşitse gibi bir formül kurup bunları ayıklamam lazım. Tabi bunlara bir tane daha eşitlik kurulması gerekiyor. Ama benim amacım aslında sol taraftaki tablo ile sağ taraftaki tabloda birebir aynı olan veriler var ise benim belirleyeceğim sütunlarda bunları belirleyebilmek.
eğer yapılabiliyorsa aynı olanları bir yere olmayanları bir yere listelemekte çok iyi olur.
ama şu an için benim işimi her iki tabloda aynı olanların bulunması görecektir.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
teşekkür ederim bu dosya başka verilerim için ideal ama bu dosya da şunu yapabiliyor muyuz veriler aynı sütünda olmasa dahi eşleştirebiliyor muyuz?
Çünkü 30 bin satırlık bir datayı eşitlemeye hizalamaya çalışıyorum ve bir tabloda olupta diğer tabloda olmayan datalar mevcut.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın ensartas,

Denemeden sormuşsunuz soruyu. Hele bir deneyin. Siz 30bin veri yerine 10 satırda deneyin ama. Bir kaç verinin yerini değiştirin yeter.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
kontrol ettiğimde yerlerini değiştirmiştim fakat yer değiştirdikten sonra yapmadı ilgili hücreleri mi taşıyor dedim var olan hücrelerin üzerine de koydum bir sonuç bulamadım. Aynı sırada olduğunda sarıya boyuyor farklı sırada olursa boyamıyor.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın ensartas,

Ben size gönderdiğim dosya ile verilerin yerlerini değiştirerek denedim herhangi bir sıkıntı çıkmadan benzer olanları işaretledi.

Yalnız,

İlk mesajda göndermiş olduğunuz dosyada karşılaştırılacak veriler A,B ve I,J sütunları olarak belirtilmiş. Siz bu kodları alıpta farklı kolonlardaki verileri karşılaştırmaya çalışırsanız herhangi bir eşleştirme yapılmayacaktır. Buna dikkat ederek tekrar deneyiniz. Yine sıkıntı yaşar iseniz kullanmış olduğunuz dosyadaki sütun ve karşılaştırılacak verilere uygun bir örnek ekleyeniz.