• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Net Bugünkü değer

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jeefo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
iyi günler,

geçmişteki bir paranın bugunkü değerini bulan fonksiyon nedir acaba? Ama bu fonskiyon sabit bir faiz oranı üzerinden değil değişken bir oran üzerinden hesapalayacak; TÜFE-ÜFE oranları gibi.
Ben el ile manuel hesaplıyorum bunu bunun bir fonksiyonu excelde mutlaka vardır. bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

teşekkür ederim

Saygılarımla

Son düzenleme:
.

PV - BD (Present Value - Bugünkü Değer

Yatırımın bugünkü değerini verir. Bugünkü değer, gelecekte yapılacak bir dizi ödemenin toplam tutarının bugünkü değeridir. Örneğin, borç aldığımızda borç tutarı borç veren için bugünkü değerdir.

Sözdizimi
BD(oran;dönem_sayısı;devresel_ödeme;gd;tür)

Konu için:

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=33699

.

ancak bu fonskiyonda faiz oranını sabit girmeniz gerekmekte. değişken şekilde bir fonksiyon yokmudur?

ancak o fonskiyonda faiz oranını sabit girmek gerekiyor. Benim değişken faiz oranıyla hesap eden bir formülasyona ihtiyacım var.

ancak bu fonksiyon sabit faiz oranı üzerinden, bana değişken faiz oranı lazım, bu fonksiyon hangisidir?

öncelikle çok özür diliyorum, ekran donuyordu mesajlarım gitmedi sandım, sizin cevaplarınızı görmedim. Aslında aynı mesajı bir kaç kere göndermişim.
Bahsettiğiniz konuyu açamıyorum yetkim yokmuş. Bu arada aradığım fonksiyonu buldum:
GDPROGRAM = FVSCHEDULE
Hazırladığınız dosya çok faydalı olacak teşekkür ederim.

Saygılarımla

Dosyayı yukarıda ekledim.

.

Geri