Nöbet çizelgesi hazırlama

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
merhabalar, ben bi nöbet çizelgesi yapmak istiyorum.Buna göre kişi başı on nöbet tutulmalı.Toplamda dokuz kişiyiz kesin olmamakla beraber üç kişinin daha eklenme durumu var.Herkes ayda en az on nöbet tutmak zorunda.Ama asıl sorun günaşırı nöbet tutup boş günlerimizi bir araya toplayarak tatil yapmak istiyoruz.Biz grubu 3e bölüp a,b,c diye isimlendirmiştik.İlk 20 günde a ve b grupları günaşırı nöbet tutarken c grubu tatil yapacaktı.Bu şekilde 10 nöbeti tutmuş oluyorduk sonra 10 gün tatil yapma fırsatı bulmuştuk dönüşümlü olarak ama hoca kabul etmedi 10 gün tatil olmazmış uzun kaçarmış:-( o yüzden şimdi 10 günlük tatilimizi ikiye bölerek ayarlamak istiyoruz yani beser gunluk iki tatil.Lütfen yardım edin.Şimdiden teşekkürler.....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
öncelikle yanıtladıgın için cok teşekkür ederim ama üzülerek belirtiyorumki ben pek bişey anlamadım.daha doğrusu mantığını kuramıyorum.dürüst olmak gerekirse exceldende pek anladığım söylenemez.eğer yardımcı olabilirsen çok sevinirim.olamasanda yinede teşekkur ederim....

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Nöbet saatleri var mı yoksa tam gün olarak mı yapılıyor. Nöbet yerleri birden fazla mı, nöbet yeri tekse bile aynı anda birden fazla kişi durması gerekiyor mu?

Bunları ve diğer tüm detayları açıklarmısınız..

.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
merhaba ilgilendiğin için sağol. tam gün nöbet tutuyoruz ve sadece acilde bulunmamız gerekiyor, başka bi görev yeri yok.herkesin ayda 10 nöbet tutması gerektiği için zorunlu olarak bir günde birden fazla kişi nöbet tutuyoruz.günaşırı nöbetleri tutup geriye kalan 10 günlük boşlukları birleştirmek istiyoruz ama bu birleşimlerinde iki parça halinde olması gerekiyor.7 ye 3 yada 6 ya 4 gün gibi iki ayrı seferde tatil yapıcaz mecburen tabi ayarlayabilirsek.biz işin içinden çıkamadık.bi çözüm bulabilirseniz çok mutlu oluruz.ilginize tekrar teşekkürler:)