Nöbet Listesi

Excel Vers. ve Dili
2003
Bir Güvenlik Firmasının, basit bir nöbet listesini çıkaracağım. Ama bir türlü beceremedim. Haftalık planı 3 aylık zaman dilimine aktaramadım. Oldukça basit olmalı... Ama benim bir bilgim olmadığından yardımlarınıza ihtiyacım var... Şimdiden çok teşekkür ederim.

Esu.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Selamlar,
Sayın esuhan, bu nöbetin kriterleri olmalı ki bir ayarlama yapılabilsin. Herkes aklına geldikçemi nöbet tutuyor? Bir sırası filan varmı? Kim ayarlama yapıyor, neye göre yapıyor? Değilmi?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Syn kelkitli haklı
NÖBET sayfasını oluşturup LİSTE sayfasını mı yazdırmak istiyorsunuz yada tam tersi?
Daha fazla açıklama gerekli.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Hakikaten de haklısınız. Ben, olayı biliyorum diye herkes biliyor zannediyorum. Mesele şu; Ben Şefleri olarak 3 Aylık Nöbet Listesini hazırlıyorum(Dosyadaki ilk sayfa). Bu planlanan nöbet listesinin, dökümünü (2.inci sayfada) alıp yazdırmak istiyorum. Bu çıktıları uzun bir liste halinde duvara asmamız gerekiyor. Benim istediğim, 1.inci sayfadaki tabloyu hazırlayıp, 2.inci sayfadaki dökümünü almak.. Takdir edersinizki 2.inci sayfadaki dökümü tek tek yazmak istemiyorum. Bunu excel otomatik yapmalı... Her 3 ayda bir bunu yapmak zorundayım.. Eğer yardımcı olursanız hakikaten çok makbule geçecek. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Esu.

Not: Haftalık NÖBET Sayfasını ben oluşturuyorum. Bu liste 3 Ay geçerli olacak. (Ocak-Şubat-Mart 2009). Bunun Ayrıntılı dökümü 2.inci sayfada (LİSTE Sayfası) olmalı... Ve excel bunu bir buton yardımıyla otomatik yapmalı. (LİSTE Sayfasındaki bilgileri örnek olsun diye girdim.)

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Eki inceleyin. Sonuç farklı yada istediğiniz gibi değilse belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Hakikaten ufuk açıcı.. Ama benim istediğim çok basit.. Ekte gönderdiğim dosyada daha ayrıntılı olarak anlattım. Ben Sayfa1'i gireyim, Sayfa2 kendiliğinden oluşsun. Yani " tablo, listeye dönüşsün" . "Bu kadar basit birşey istenir mi be kardeşim" demeyiniz. Zira, malum acemiyim.

Şimdiden tekrar tekrar teşekkür ederim. Bu benim için çok önemli olacak...

Esu.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Evet istediğime yakın bir durum sanırım. Teşekkür ederim incelediğiniz için. Ama Sayfa1 deki nöbetçi isimleri değişince, sayfa2 değişmiyor... Bir de " Mesela Yusuf Aslan'ın Nöbet Gününü değiştirdiğimizi düşünelim, Yani Pazartesiyi Salıya alalım.. Sayfa 2'nin de değişmesi gerekiyor.. " Fakat bu çalışmada değişmiyor... Ya da boş günlerine ek nöbet koyduğumuzda Sayfa2 de ekleme yapmıyor. Buna da bakarsanız çok sevinirim... Bu arada ben de gönderdiğiniz excel dosyasındaki formülü anlamaya çalışayım... Tekrar teşekkür ederim...

Esu.

Excel Vers. ve Dili
2003
Not: Bir de tarihleri de otomatik olarak atmalı... Onu unutmuşum... Eklemek istedim..

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Sayın esuhan Merhaba,
Sayfa1 deki Günler hatalı yazılmış olabilir. Gözden geçiriniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Sayın esuhan, tarihlerin ne zaman otomatik atmalı. Mesela D2 de devamlı bu gün mü olacak, yada ay değişincemi değişecek.

Excel Vers. ve Dili
2003
Evet, benim isteyip te yapamadığım olayın büyük çoğunluğunu yapmışsınız. Sayın Kelkitli, size nasıl teşekkür edeceğim bilemiyorum. Aynı zamanda muygun bey'e de teşekkür ederim. Yanlız 1-2 küçük eksik var... Eğer onların da tamamlarsanız çok işime yarayacak. Tarihler gönderdiğiniz dosyadaki Sayfa1 deki tabloda mevcut. Tablo başlığı şöyle ; " 2009 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) NÖBET LİSTESİ ". Yani 2009'un ilk 3 ayı içerisinde (sözgelimi) Yusuf Arslan, Her Salı Bahçeşehirde olacak. Her Çarşamba Göktürk'te, Her perşembe Arnavutköyde, Her cuma, Ortaköyde vs. vs.. devam ediyor. Buna göre bu aylardaki her salı günleri, her çarşamba günleri, her perşembe günleri vs. vs. hangi tarihlere geliyorsa onu da excel hesaplayacak... Siz onu yapmışsınız. Yani Sayfa1'deki tabloda bütün bilgiler aslında mevcut.. Sayfa2 yi excel kendisi hesaplasın istiyorum. Bunu da büyük ölçüde yapmışsınız.. Teşekkür ediyorum. Ama eksik şu, Sayfa2 de (sözgelimi) Yusuf Arslanın nöbet günleri 2 ay çıkıyor... 3 ay olmalı.. Yani Ocak-Şubat-Mart 2009 tarihleri arasını hesaplamalı... Diğer Güvenlik görevlileri de aynı şekilde otomatik yapmalı... Yani ben Sayfa2 boşken ve hiçbir şey yazmadan, 1 hücre bile doldurmadan, liste çıkmalı... Umarım daha açık anlatabilmişimdir.. Bu arada heyecanlandım.. Sanki bu iş sonuna yaklaştı gibi...

Son olarak, Sayfa2 deki listede boşluklar doğal olarak oluyor... Yani görevi olmayan günler de listede var.. boş olanlar.. Onlar da olmamalı...

Şimdiden çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için.. Benim iş yükümü nasıl azaltacağını inanınız tahmin bile edemezsiniz..

Esu.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Bir örnekte benden
ve ayrıca basit bir tablo ile çözülecek gibi görünmüyor.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Budur... Gerçekten çok teşekkür ederim. İstediğim, sonuç sayfasıydı... Mükemmel bişey bu... Ama 3 aylık periyodun başlangıçını değiştirince sonuç sayfası çıkmıyor... Ben mi yanlış giriyorum acaba... İnceledikten sonra tekrar mesaj yazacağım... Bu bile süper bir şey...

Esu.

Excel Vers. ve Dili
2003
Evet kontrol ettim... Bendeki bir eklenti eksiğinden kaynaklı hata veriyordu.. Düzeldi.. Şu an sorun yok. Tek sorun olabilecek konu şu; Nöbetçilerimiz 55 kişi. Bu sayı artabiliyor, bazen de eksilebiliyor... Ben gönderdiğim tabloda 6 kişi olarak göstermiştim. Bunu 55 kişiye nasıl çıkarabiliriz? İçinde olduğum sorun şu an daha iyi anlaşılmıştır sanırım. Olmazsa 6 kişi girerim. Bitince diğer 6 kişiyi girerim. Bu şekilde de yapabilirim. Hani eğer çok olmazsam bunun 55 kişiye çıkarılmasını istirham edeceğim. Bütün emeklerinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Sayın muygun ve kelkitli... Şu an geçici bir süre Ankara'dayım. Eğer siz de Ankara'da iseniz , yada yakında gelecekseniz en azından bir yemek ısmarlamak isterim. Muhabbetle...

Esu.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Sayın esuhan,
Faydamız olduysa ne mutlu. Davetiniz için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın muygun, sayın kelkitli ve sayın ewreka; Yardımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın muygun'un gönderdiği dosya daha stabil geldi bana. Onun için bu dosyayı kullanacağım. Benim işimi fevkalade görüyor, görecektir. Sayın muygun'a benim bir sorum daha olacak. Gerçi bu benim için şu an çok önemli değil. Aslında olmasa da olur. Ama merak ediyorum, sonuç sayfasındaki listeyi toplu olarak görme şansımız var mı? Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını temenni ediyorum.

Esu.