- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 - İngilizce
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 6.6.2022
Arkadaşlar merhaba;
Çok ilginç bir sorunum var. Makro ile kod yazmayı bilmiyorum ama ufak tefek makro gerektiren işlerimi "record macro" ile yapıyorum. Şimdi sorunuma geleyim
bir sütunda başka bir sayfadan aldığım alt alta yazılmış tarihler var ama bu tarihler yazılırken aralarına slash yerine nokta konuyor.
Ben sütunu komple seçip, "CTRL+F" ile değiştirme komutunu açıyorum ve tüm noktaları slash ile değiştir dediğimde istediğim sonuca ulaşıyorum. Bu işlemi her seferinde yapmayayım diye makro ile kaydediyorum.
Sorun burda orataya çıkıyor. Makro ile yapınca, ay ile gün yer değiştiriyor
Örnek verecek olursam;
01.12.2012'yi
manuel yapınca 01/12/2012 oluyor
makro ile yapınca 12/01/2012 oluyor. Sorun nerede olabilir acaba... Kod aşağıdaki gibidir...
Çok ilginç bir sorunum var. Makro ile kod yazmayı bilmiyorum ama ufak tefek makro gerektiren işlerimi "record macro" ile yapıyorum. Şimdi sorunuma geleyim
bir sütunda başka bir sayfadan aldığım alt alta yazılmış tarihler var ama bu tarihler yazılırken aralarına slash yerine nokta konuyor.
Ben sütunu komple seçip, "CTRL+F" ile değiştirme komutunu açıyorum ve tüm noktaları slash ile değiştir dediğimde istediğim sonuca ulaşıyorum. Bu işlemi her seferinde yapmayayım diye makro ile kaydediyorum.
Sorun burda orataya çıkıyor. Makro ile yapınca, ay ile gün yer değiştiriyor
Örnek verecek olursam;
01.12.2012'yi
manuel yapınca 01/12/2012 oluyor
makro ile yapınca 12/01/2012 oluyor. Sorun nerede olabilir acaba... Kod aşağıdaki gibidir...
Kod:
Sub Dönüştür()
'
' Dönüştür Macro
'
'
Columns("J:J").Select
Selection.Copy
Columns("K:K").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Selection.Replace What:=".", Replacement:="/", LookAt:=xlPart, _