Nokta(.) ile Yazılan Tarihi Slash(/) ile Yazmak

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
6.6.2022
Arkadaşlar merhaba;

Çok ilginç bir sorunum var. Makro ile kod yazmayı bilmiyorum ama ufak tefek makro gerektiren işlerimi "record macro" ile yapıyorum. Şimdi sorunuma geleyim

bir sütunda başka bir sayfadan aldığım alt alta yazılmış tarihler var ama bu tarihler yazılırken aralarına slash yerine nokta konuyor.

Ben sütunu komple seçip, "CTRL+F" ile değiştirme komutunu açıyorum ve tüm noktaları slash ile değiştir dediğimde istediğim sonuca ulaşıyorum. Bu işlemi her seferinde yapmayayım diye makro ile kaydediyorum.

Sorun burda orataya çıkıyor. Makro ile yapınca, ay ile gün yer değiştiriyor

Örnek verecek olursam;

01.12.2012'yi
manuel yapınca 01/12/2012 oluyor
makro ile yapınca 12/01/2012 oluyor. Sorun nerede olabilir acaba... Kod aşağıdaki gibidir...

Kod:
Sub Dönüştür()
'
' Dönüştür Macro
'

'
    Columns("J:J").Select
    Selection.Copy
    Columns("K:K").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
    Selection.Replace What:=".", Replacement:="/", LookAt:=xlPart, _
        SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
        ReplaceFormat:=False
End Sub

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 English
Ben size cok daha basitini söyliyim hiç makro yazmayacaksınız,ve birdaha ugraşmayacaksınız

İlgili sütunu seçin sag tuşlayın özelliklerine gelin.Ve Number (sayısal) bölümünde iken en aşagıda custom (özel) seçenegi vardır. Tarih kısmında dd.aa.yyyy yazar siz bunu dd/aa/yyyy yaparsanız sonuca ulaştınız demektir.

Kolay gelsin

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ek olarak sizde belki gg/aa/yyyy yazabilir benim excelim ingilizce o yüzden hep kendimimki gibi düşünüyorum cok pardon...

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
6.6.2022
Ben size cok daha basitini söyliyim hiç makro yazmayacaksınız,ve birdaha ugraşmayacaksınız

İlgili sütunu seçin sag tuşlayın özelliklerine gelin.Ve Number (sayısal) bölümünde iken en aşagıda custom (özel) seçenegi vardır. Tarih kısmında dd.aa.yyyy yazar siz bunu dd/aa/yyyy yaparsanız sonuca ulaştınız demektir.

Kolay gelsin
Merhaba,

O söylediklerinizi zaten yaptım ama değişmiyor hiçbir şekilde. Örnek bir dosya koyuyorum. İlgilenebilirseniz sevinirim...

Not: Office 2010 İngilizce kullanıyorum...

Ekli dosyalar

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Gönderdigini sheeeti inceledigimde gelen verinin value deger olmadıgı gözükmektedir.. Bunun icin makro yapmanıza gerek yok.A kolonunu seçiniz ve data bölümüne geçerek Text columnsu seçerek ilgili kolonu General yapınız..Bitti bukadar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
6.6.2022
Evet son mesajda söylediğin şekilde yapınca istediğim oldu fakat bunu makro ile yapınca neden olmuyor onu anlamadım.