• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

nokta virgül değisimi

Excel Vers. ve Dili
2010 İNGİLİZCE
merhabalar,
ekli dosyada rakamlar icerisindeki nokta ve virgülün yerlerini değistirmek istiyorum
fakat değistiremiyorum ctrl+h olmuyor örnek rakam =332.883,22 olmasını istediğim 332,883.22 bu mümkünmüdür yardımlarınız rica edirm

saygılar,

Ekli dosyalar

burdaki sıkıntı hürce icerisindeyken . görünmediğinden zor görünüyor olması mümkünmüdür, tsk

Merhaba.
Ben bu durumda CTRL+h yapıp . yı a
, b yapıyorum daha sonra
a ,
b . yapıyorum sorun halloluyor.

Bölgesel ayarlardan ondalık ayracı . basamak guruplandırmayı , yaparsanız sorununuz hallolabilir

merhabalar,
ekli dosyada rakamlar icerisindeki nokta ve virgülün yerlerini değistirmek istiyorum
fakat değistiremiyorum ctrl+h olmuyor örnek rakam =332.883,22 olmasını istediğim 332,883.22 bu mümkünmüdür yardımlarınız rica edirm

saygılar,

.

Konu Bölgesel ayarlarla ilgili.

Eğer siz Windows'un bölgesel ayarlarını binlik ayracını . ve ondalik ayracını , yapmışsanız ve Excel'i de sistem ayarlarına bağlamışsanız, sayınız 332.883,22 şeklindede görünür.

Eğer bölgesel ayarlarını yukarıdakinin tersine binlik ayracı , ve ondalık ayracını . yaparsanız, bu kez sayınız 332,883.22 görünür.

Excel 2010'da File / Options / Advanced'e girip, Use system separators'u işaretlemeden. Decimal separator ve Thousands separator'lerin karşılarına . ve , her ne istiyorsanız yazarsanız, sayılarınızın gösterimi ona göre değişecektir.

Türkçeleri Dosya / Seçenekler / Sistem ayırıcılarını kullan' işaretlemeden, Ondalik ayırıcı ve Binlik ayırıcı için gerekli işaretleri koyun.

.

.

sayın yurttas, yetistirmek gereken rapor olduğundan kısa yazmak zorunda kaldım tavsiyeniz üzerine dediğiniz gibi bölgesel ayarlardan nokta virgül değistirince değisim oldu. tesekkürlerimi sunarım

sayın yurttas söylediğiniz gibi bölgesel ayarlarda , . değisimi yapınca değisim gösteriyor fakat, Text olarak notpad icine aldığımız zaman tekrar eski hale geliyor bunu formül ile değistirmenin yolu varmıdır ? tsk

olamayacak biseymi istiyorum

Geri