Noktalama İşaretleri Yerine "." Kullanma ve Çoklu boşlukları Tek Boşluğa İndirme
Selam;
Korhan Ayhan a çok teşekkürler. Noktalama işaretlerini noktaya çeviren bu makrosunu buldum siteden, çok işime yaradı ama 4 - 5 boşluk olabiliyor onları da tek boşluklu hale getirmek istiyorum. Kırp formülü ile de yapılabilir ama yeni bi sütun eklememek için koda onu da eklemek mümkün mü acaba....
Selam;
Kod:Option Explicit Sub DÜZENLE() Dim HÜCRE As Range, KARAKTER() As Variant, X As Byte KARAKTER = Array(" ", "'", "´", "`", ":", ";", "=", ".", ",", "-", "+", "~*", "/", "(", ")", """", "!", "^", "$", "#", "%", "&", "{", "[", "]", "}", "\", "~?", "_", "<", ">", "|", "@", "¨", "~") For Each HÜCRE In Range("A2:A" & Range("A65536").End(3).Row) If HÜCRE.Value <> "" Then HÜCRE.Offset(0, 1) = HÜCRE.Value For X = 0 To UBound(KARAKTER) HÜCRE.Offset(0, 1).Replace What:=KARAKTER(X), Replacement:="." Next End If Next MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation End Sub
Korhan Ayhan a çok teşekkürler. Noktalama işaretlerini noktaya çeviren bu makrosunu buldum siteden, çok işime yaradı ama 4 - 5 boşluk olabiliyor onları da tek boşluklu hale getirmek istiyorum. Kırp formülü ile de yapılabilir ama yeni bi sütun eklememek için koda onu da eklemek mümkün mü acaba....
Ekli dosyalar
Son düzenleme: