Noktalı ayraç

Arkadaşlar, Excel sayfasındaki "A1" hücresindeki "-23.56" şeklindedir.Bu eksi değer bazen "+"
değer olabiliyor,Bu sayıyı -23 olarak yazdırıyorum ancak veri güncellediği zaman tekrar eski
durumuna(noktalı ayraç) dönüyor.Bunu nasıl düzeltebilirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Veri güncellediğiniz yerden ayıraçlar, ondalık kısım için nokta binlik kısım için virgül olarak geliyor sanırım. Eğer hesaplamalarda sıkıntı yaratıyorsa,

=--YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;",";"");".";",")

Biçiminde kullanabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR | Excel 2013 TR
Sayın espiyonajl,

Formülünüzde eşittir işaretinden sonra gelen iki (-) işareti açıklayabilir misiniz.

Benim yaptığım kontrolde formül sonucu, (-) işaretleri varken sayı formatında olduğu gibi hücre içerisinde sağa yanaşık olarak, (-) işaretleri kaldırıldığında ise metin formatında olduğu gibi sola yanaşık olarak yazıldı.

Tire (-) işaretlerini kullanma şekli yukarıda belirttiğim format durumu ile mi ilgili yoksa başka bir işe de yarıyor mu?

Son olarak bu tür kısayollardan başka örnek verebilir misiniz acaba?

Kolay gelsin

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

-- işareti formülü bir ile çarpmakla aynıdır.

metin formatındaki bir veriden bir parça aldığınızda yada içeriğini değiştirdiğinizde görüntü sayı olarak gözüksede formatı metin formatı olarak kalır. Sayı formatına çevirmek için değeri etkilemeyecek bir matematiksel işlem yapılır. Yada sayıyaçevir fonksiyonu kullanılır.

Örnek olarak,

A1 hücresinde 18M olduğunu düşünürsek,

=soldan(a1;2) sonucu 18 olur fakat format hala metin formatında kalır. Bunu aşmak için aşağıdaki gibi işlemler kullanılır.

=--soldan(a1;2) formülü bir ile çarpmakla aynı anlamdadır..

=soldan(a1;2)+0
=soldan(a1;2)*1
=sayıyaçevir(soldan(a1;2)) gibi..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR | Excel 2013 TR
Açıklamanız için teşekkür ederim, sayın espiyonajl. Gerçekten işime yarayacak bir şey öğrenmiş oldum. Sağ olun.

Excel Vers. ve Dili
XP/excel 2007
efendim benimde benzer bi sorunum var.firefoxtan verileri güncelleyip excele unicode olarak yapıştırıyorum.fakat calışacagım sayılar +23.260,75 şeklinde geliyorki bu şekilde excel otomatik toplam yapmıyor.Toplayabilecek formata nasıl donusturebiliirm

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
efendim benimde benzer bi sorunum var.firefoxtan verileri güncelleyip excele unicode olarak yapıştırıyorum.fakat calışacagım sayılar +23.260,75 şeklinde geliyorki bu şekilde excel otomatik toplam yapmıyor.Toplayabilecek formata nasıl donusturebiliirm
Merhaba,

CTRL H ( Bul değiştir ) menüsünden Aranan değere + yazarak tümünü değiştire basınız..

Küçük bir örnek eklerseniz daha net cevap verebilirim..

.

Excel Vers. ve Dili
XP/excel 2007
Otomatik sütun toplamı

merhaba;
ekteki dosyada iki sayfa halinde aynı siteden güncellediğim bilgiler var.birini firefoxtan diğerini IE den aldım.açılamalar ilgili sayfalardadır.saygılar.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İlgili sütunu ( D Sütunu ) seçtikten sonra CTRL H ( bul değiştirden ) Aranan değere bir boşluk ve + karekteri yaparak tümünü değiştire basınız. Bir boşluk ve + karakterini D sütunundaki herhangi bir vernin önünden kopyalayabilirsiniz.
Daha sonra, aranan değere , ( vürgül) tümünü değiştir, son olarak Aranan değere . ( nokta ) Yeni değere , ( virgül ) tümünü değiştir. Bu işlemlerden sonra D sütunundaki veriler sayıya dönüşerek istediğiniz düzende olacaktır.

.

Excel Vers. ve Dili
XP/excel 2007
ustam kodla yapamazmıyız acaba.işin kolayına kaçmak istemiyorum ama.çok zaman alıyor.teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Kod:
Sub Değiştir()
  Columns("D:D").Select
    Selection.Replace What:=" +", Replacement:=""
     Selection.Replace What:=",", Replacement:=""
     Selection.Replace What:=".", Replacement:=","
   [D1].Select
   For x = 2 To [D65536].End(3).Row
     Cells(x, 4) = Cells(x, 4) + 0
  Next
End Sub
EXPLORER sayfası için aşağıdaki formülle verileri toplayabilirsiniz..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(SOLDAN(SAĞDAN(A1:A5;UZUNLUK(A1:A5)-BUL("+";A1:A5));BUL(";";SAĞDAN(A1:A5;UZUNLUK(A1:A5)-BUL("+";A1:A5)-1)));",";"");".";","))
.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
XP/excel 2007
çalıştı çalıştı .sonsuz minnettarım.allah razı olsun.