Noktalı sayıyı virgüllü sayıya çevirmek

Excel Vers. ve Dili
97/98/200/XP
merhaba arkadaşlar kullanmış olduğum proğram dan excele veri atınca noktalı atıyor
diyelimki domates 10,5 kg,proğramdan excele atınca 10.5 olarak atıyor ben bunu nasıl bu (10,5)şekle getirebilirim.Tektek düzeltmeye kalksam işin içinden çıkamam.Bir başka sorum ise ürün arattıracam yemek reçetesinde salatalık badem olarak yazılan ürün başka bir yerde salatalık olarak yazıyor bunları nasıl eşleştire bilirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

ctrl h ( bul değiştir ) menüsünden;

Aranan değere , ( vürgül ) yeni değeri boş bırakarak tümünü değiştire basınız. Aynı işlemi tekrar uygulayıp,
Arana değere . ( nokta ) yeni değere , ( virgül ) yazarak tümünü değiştir butonuna basınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
merhaba.

Sorun işletim sisteminizin bölgesel ayarlarından kayanklanmaktadır.
aynı sorun benimde başıma geldi, şu şekilde hallettim.

Başlat>Denetim Masası>Bölge ve Dil Seçenekleri>Bölgesel Seçenekler>Özelleştir' e girdikten sonra açınlan pencerede Ondalık Simgesi olarak gözüken (.) yı (,) ' e çeviriniz, Basamak Guruplandırma simgesinide (,) ken(.) ya çevirerek Uygula - Tamam deyip tekrar verileri transfer ediniz.
bu işlem tranfer sonrasında tekrar eski haline getirilmeli daha sonrasında sıkıntı yaratmaması için.
iyi çalışmalar.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Örnek ekleyerek açıklayınız..

.

Excel Vers. ve Dili
97/98/200/XP
şu şekilde hocam.excel sayfası1 de ürünler ve fiyatlar var.ben sayfa2 ye menü reçetelerini oluşturdum hangi yemeğe hangi üründen kaç gr konulacak.sayfa1de örneğin domates ankon yazıyor.ben reçeteyi oluştururken sadece DOMATES yazdım.domatesin yanına domates ankonun fiyatını nasıl getirdirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Örnek dosya ekleyerek açıklayınız..

.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sayfa1 A-B sütunlarında verilerinizin olduğunu düşünürsek. Sayfa2 A1 hücresine DOMATES yazın. B1 hücresinede aşağıdaki formülü uygulayın. Formül DOMATES kelimesiyle başlayan ilk kayıdın fiyatını size getirir.

Kod:
=DÜŞEYARA(A1&"*";Sayfa1!A:B;2;0)