Not hesaplaması için eğer formülü

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Herkese Merhaba

1-Örneğin EĞER fonksiyonunda vizenin % 4o ortalamasını alıcam finalinde % 6o ortalamasını alıcam bunun formülü nedir EĞER fonksiyonunda

2- 3O puanın altında not alan öğrenciler için Kırmızı ile KALDI , 3O puanın üzerinde not alan öğrenciler için ise YEŞİL renk tonu ile geçti nasıl yazılır formülü nedir

İlgilenen herkese şimdiden tşk ederim

İ

İhsan Tank

Misafir
güzel bir soru ancak iki tane sorun var
1 konu başlığınız form kurallarına uymuyor
2 örnek dosya ekleyiniz

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Pardon foruma yeni kayıt olmustum oyüzden acemiliğime geldi

EKLEDİM

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
sorunuzu biraz daha açık sorar mısınız veya örnek dosya üzerinde açıklayınız

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Örnek dosyada vizenin % 4o ını hesaplayacak + Finalin % 6o ını hesaplayarak not ortalaması kısmına otomatik hesaplayacak bir formül olusturmak istiyorum

Bunu baz alarakta 29 un altında ortalaması olanların Basarı durumu bölümünde Kırmızı renk tonu ile ile KALDI eğer 29 un üzerinde ortalama alanların ise Yeşil renk tonuyla GEÇTİ yazmasını istiyorum

İ

İhsan Tank

Misafir
Örnek dosyada vizenin % 4o ını hesaplayacak + Finalin % 6o ını hesaplayarak not ortalaması kısmına otomatik hesaplayacak bir formül olusturmak istiyorum

Bunu baz alarakta 29 un altında ortalaması olanların Basarı durumu bölümünde Kırmızı renk tonu ile ile KALDI eğer 29 un üzerinde ortalama alanların ise Yeşil renk tonuyla GEÇTİ yazmasını istiyorum
buyrun örnek dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için istediğim gibi olmus

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;

Bir eklemede benden
Harflendirme için G2 hücresine;
=EĞER(F2<30;"ff";EĞER(F2<=40;"dd";EĞER(F2<=50;"dc";EĞER(F2<=60;"cc";EĞER(F2<=70;"cb";EĞER(F2<=80;"bb";EĞER(F2<=90;"ba";"aa")))))))
Formülünü uygulayıp yeterince aşağı doğru çoğaltın.