Not Sıralama

Katılım
28 Mart 2006
Mesajlar
3
Öğrencilerin not ortalamalarının kaçıncı sırada olduğunu tablaonun sonundaki SIRASI hanesine yazacak formülü nasıl yazabilirim.Tablomu ekte gönderedim.Arkadaşlara selamlar.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Formüllerle çözüm isterseniz; dosyanızın I4 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve bu formülü aşağıya doğru diğer hücrelere kopyalayın.

=RANK(H4;$H$4:$H$33)
 
Katılım
28 Mart 2006
Mesajlar
3
Eklediğim tam tabloda yer alan sıralama hanesine not ortalamalarının aynı olanların işe giriş tarihlerine göre ilk giren önce olarak sıralamasını istiyorum( İlk işe giren, sonradakinin önünde olmalıdır);
Cadife arkadaşa teşekkür ederim.Ama tam olarak bu şekilde lazım.ilgililere teşekkür ederim
 
Katılım
28 Mart 2006
Mesajlar
3
Gönderdiğim tablodaki kişi sayısı 10-35 arasında değişmektedir.Bu yüzden dolayı yapmış olduğunuz makro nun veri girili alanları tarayarak sadece veri girililerin sıralamasını yapacak şekilde düzenlemek mümkünmüdür?
Sizin gönderdiğiniz makroda 30 kişilik sınıfta kişi sayısı 15 e düşürüldüğünde sıralaya basıldığında 30 haneya kadar doldurmaktadır.Makro lar konusunda biraz acemiyim kusuruma bakmayın.
Selamlar
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,260
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın c_hoca,

Böyle durumlarda ben şöyle yapardım

1. Ortalamaya göre Büyükten Küçüğe, ikinci anahtar olarakta işe giriş tarihini küçükten büyüğe sıralatırdım.

2. Sıralamadan sonra Z sütununa 1 den başlayarak ardışık rakamları yazdırırdım.

3. Sonra Sıra numarasına göre küçükten büyüğe tekrar sıralatırdım.

Formül yada makro bile kullanmaya gerek kalmazdı.

Bu yöntemle yaptığım dosyayı ekliyorum.
 
Katılım
9 Kasım 2005
Mesajlar
15
Arkadaşım bunu yapacak bir macro işi kolaylaştrır da ben basic dilinden anlamıyorum.Anlayan arkadaşlar yardımcı olurlar
 
Üst