notlandırma sayfası hazırlama ( okul için )

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
MS-EXCEL Programını Kullanarak NOTLANDIRMA SAYFASI Hazırlama

MS-Excel programını kullanarak bir çalışma sayfası hazırlayınız. Çalışma sayfanızda en az 15 öğrenci bulunsun, ve her bir öğrenciye ait 2 quiz, 2 ara sınav ve 1 final sınavı alanları yer alsın.

Her öğrenci için aşağıdakileri belirlemeniz gerekmektedir:

1. Her değerlendirme etkinliğinin genel değerlendirme içerisindeki yüzde ağırlığı,

2. Notlandırma planınıza göre öğrencilerin aldıkları notlar,

3. Genel Not Toplamı (formül kullanarak hesaplayınız), ve

4- Ogrenci genel notu 0 dan kucuk ise "KALDI" buyuk ie "GECTI" yazan durum sütunu (IF-EGER kullanarak)

Her bir değerlendirme etkinliği bazında tüm sınıf için aşağıdaki alanları hesaplayınız.

1. Alınan en düşük ve en yüksek not (formül kullanarak hesaplayınız),

2. Sınıf ortalaması (formül kullanarak hesaplayınız), ve

3. Standart Sapma (formül kullanarak hesaplayınız).

Sayfanıza görsellik katmak için başlıkları veya alanlar için farklı renkler kullanınız.

o İkinci bir çalışma sayfasında önceki sayfadaki tabloyu kopyalayın ve genel not ortalamalarına göre sıralayın (Sort).

o Üçüncü bir çalışma sayfasında sınıfın genel başarısını gösteren bir Sütun Grafiği hazırlayın.

o Dördüncü bir çalışma sayfasında tek bir öğrenciyi seçerek onun başarısını gösteren bir Pasta Grafiği hazırlayın.

Grafikleriniz başlık, eksen isimleri veri türleri vb. bilgileri görsel olarak çekici ve bilgiyi anlamlı kılacak şekilde düzenlenmelidir.

Ödevinizi bitirdikten sonra mail atınız.

Konu kısaca bu:) Allah rızası için biri el atsın, yoksa dersten kalacam:(

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
Bu ödev ile ilgili olarak başladığınız bir çalışma yok mu ? Bu dosyayı paylaşıp takıldığınız yerde yardım isteseniz daha hızlı yardım alabilirsiniz sanırım.
Umarım bütün ödevin yapılmasını beklemiyorsuzdur.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba Sn edebiyat;

Şu aşamada size yardımcı olunabilecek ancak iki konu olduğunu görebiliyorum.

Birincisi konu başlığınızı forum kurallarına uygun şekilde değiştirmenizi tavsiye etmek ikincisi de mümkünse istediğiniz şeylere ait alanların,başlıkların ve ölçütlerin belirlenmiş olduğu 2003 formatında bir örnek dosya eklemenizi önermek..

Bunları yaparsanız bu forumdan eliniz boş dönmeyeceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim;)

İyi çalışmalar dilerim:)

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Sanırım benden önce başlık düzenlenmiş. Ben excelden hiç anlamıyorum ama gerekli şemayı hazırladım. Sanırım onu da mesajıma ekledim:) Ben kendim şöyle bir formul uydurdum ama olmadı :(

(B*0.10)+(C*0.10)+(D*0.20)+(E*0.20)+(E*0.40)

En azından ben listeme uygulayamadım. Ortalamaları aldıktan sonra en son sutunda da otomatik kaldı geçti hesabı yapmam gerekecekmiş.(geçme notu 50)

Ayrıca şu 3 maddeyi nasıl yaparım hiçbir fikrim yok:(

Şİmdiden yardım edene çok teşekkür ederim:)

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Buradaki arkadaşlar benim bir işim için bana farklı bir konuda yardım etmişlerdi. Bu çalışmayı sizin istediğiniz şekle birazda olsa yapmaya çalıştım. Siz geliştirirsiniz. sayfaoluştur bölümüne oluşturacağın kişilerin ad ve soyadlarını bitişik yaz (Mustafa_Yaz gibi) inşallah işine yarar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Dosyayı yükleyebildiysem bu şekilde yaptım sayende çok teşekkür ederim. Tam olarak ilk sayfadan isim girip yapamadım ama 2. sayfada ders adı kısmına öğrenci adı yazdım:) Notları yazdım oldu sanırım:) Şimdi şu muhteşem 3 madde kaldı onu nasıl yaparım bilmiyorum:(

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Office 2007 kullandığım için dosya yükleyememişim:) Tamam şu an yükledim eminim:)

Ekli dosyalar

suatbayhan

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/11/2026
Merhaba sayın edebiyat,
En düşük not için:
=MİN(I6:I21)
En yüksek not için:
=MAK(I6:I21)
Sınıf ortalaması için:
=ORTALAMA(I6:I21)
Standart sapma için:
=STDSAPMA(I6:I21)
Umarım istediğiniz gibidir.
Selamlar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Sayın edebiyat,
İlk sayfaya sayfaoluşturu yapmadan önce şablon kısmındaki ders adı bölümüne ders isimlerini gir. Dosyayı kaydet. Daha sonra sayfaoluşturda a2 hücresine bir öğrenci adı gir(mesala edebiyat_ozan gibi) ve enter tuşuna basınca o kişiye şablonun aynısını oluşturuyor. İkinci kişiyi a3 hücresine yaz enter tuşuna bas 3. kişiyi a4 hücresine yaz enter tuşuna bas .... böylece alt altta sınıf öğrencilerinin adı olur ve her öğrenci için bir sayfa oluşur. Burada dikkat edeceğin isinleri ayırmadan yazman. Toplam sayfasında güncelleme butonuna basınca bütün sınıf listesini oraya oluşturur. Sen görsellik istediğin için bu şekilde yapmıştım.Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Herşey için teşekkür ederim. Excel dersi almıyorum askent hocam ya:( edebiyat öğretmenliği okuyorum, not hesaplamasını öğrenmem gerekiyormuş:( Excelden de hiç anlamıyorum. Benim için çok zor bir çalışma oldu.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
pencereleri dondur yapılmış ondan dolayı değişmez pencereleri çöz yaparsan değişir. Yukarıdaki menülerden pencere bölümünden

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
pencereleri dondur yapılmış ondan dolayı değişmez pencereleri çöz yaparsan değişir. Yukarıdaki menülerden pencere bölümünden
Eyvallah sağolasın kardeşim.Cevabın için teşekkürler.